Assassin's Creed: Black Flag dočasně odplul ze Steamu. Plánovaný remake za tím údajně není
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed IV: Black Flag Novinka Assassin's Creed: Black Flag dočasně odplul ze Steamu. Plánovaný remake za tím údajně není

Assassin's Creed: Black Flag dočasně odplul ze Steamu. Plánovaný remake za tím údajně není

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

12. 9. 2023 11:30

Už delší dobu se šíří spekulace o plánovaném remaku Assassin's Creed IV: Black Flag, jednoho z nejpopulárnějších dílů asasínské série. Nyní hra zmizela ze Steamu a napětí mezi fanoušky roste.

Reklama

  • Ubisoft údajně plánuje remake Assassin's Creed IV: Black Flag
  • Hra byla nyní odebrána z herního obchodu Steamu
  • Něco podobného se stalo i během procesu remasterování Assassin's Creed III
  • Ubisoft tvrdí, že příčinou zmizení je technická chyba

Assassin's Creed IV: Black Flag se stal bezpochyby jedním z nejoblíbenějších dílů této zabijácké série od Ubisoftu. Nejenže zdokonalil řadu herních prvků z předcházejícího Assassin's Creed III (boj s palnými zbraněmi, mořeplavectví, lov na pevnině i na moři), ale dokázal i zaujmout tisíce nových hráčů svérázným herním světem plným svobodomyslných pirátů a přírodních krás Karibiku.

Nyní hra překvapivě zmizela z obchodu Steamu. Konkrétně tam má stále svou stránku, ale možnost zakoupit hru přes ni byla deaktivována. To začalo vyvolávat různé spekulace mezi natěšenými fanoušky série. Mnoho z nich nabylo přesvědčení, že remake, či remaster hry je za rohem.

V případě remasteru Assassin's Creed III byla starší verze hry taktéž ze Steamu odebrána, což by snad mohlo naznačovat, že něco podobného čeká i Black Flag. K odebrání nicméně došlo až po vydání remasteru, což sice tuto možnost nevylučuje, ale přece jen ji to činí méně pravděpodobnou.

Už delší dobu se také šíří zvěsti a dohady o tom, že Ubisoft by rád koncept Black Flag zcela předělal po vzoru Assassin's Creed Odyssey či Valhalla, na čemž by měla pracovat pobočka studia v Singapuru. Tento projekt však údajně zatím má být ve velmi rané fázi vývoje a oficiální informace o něm chybí. 

Ubisoft údajně pracuje na remaku Black Flag. Pirátské Assassin's Creed mají tvořit autoři Skull and Bones
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft údajně pracuje na remaku Black Flag. Pirátské Assassin's Creed mají tvořit autoři Skull and Bones

V současné době je v rámci Ubisoftu už delší dobu známo, že vedle zcela nových projektů, jako je třeba Avatar: Frontiers of…

1. 7. 2023 07:45

Všechny dohady se záhy rozplynuly, když Ubisoft na chaotickou situaci zareagoval. Dle představitele společnosti nemá odebrání Black Flag nic společného s jakýmikoliv plány hru předělat, ale jedná se o zcela nesouvisející technický problém. Studio nyní pracuje na řešení. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama