Ubisoft údajně pracuje na remaku Black Flag. Pirátské Assassin's Creed mají tvořit autoři Skull and Bones
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed IV: Black Flag Novinka Ubisoft údajně pracuje na remaku Black Flag. Pirátské Assassin's Creed mají tvořit autoři Skull and Bones

Ubisoft údajně pracuje na remaku Black Flag. Pirátské Assassin's Creed mají tvořit autoři Skull and Bones

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 7. 2023 07:45

V současné době je v rámci Ubisoftu už delší dobu známo, že vedle zcela nových projektů, jako je třeba Avatar: Frontiers of Pandora a Star Wars Outlaws, pracuje i na remaku prvního dílu Splinter-Cell, jenž má dorazit někdy v budoucnu. Ubisoft však zřejmě pracuje i na remaku jednoho ze starších dílů Assassin's Creed, neboť alespoň tolik naznačuje Kotaku. Podle zdrojů magazínu jde konkrétně o čtvrtý díl s podtitulem Black Flag, jenž dle redaktorů tvoří součást strategie Ubisoftu, jak se dostat zpět z finančních problémů.

Reklama

  • Magazín Kotaku s odkazem na své zdroje uvedl, že Ubisoft chystá remake Assassin's Creed 4: Black Flag
  • Projekt má být teprve v počátečních fázích vývoje

Podle zdrojů Kotaku je údajný remake Assassin's Creed 4: Black Flag stále v rané fázi vývoje a vyjít by měl až za několik let. Kromě toho se toho ale o chystaném remaku vlastně nic neví. Kotaku pouze spíše neurčitě odhaduje, že se Ubisoft zřejmě znovu inspiruje nedávnými tituly, jako je Assassin's Creed Valhalla nebo Odyssey, a přidá více RPG prvků k již známé formuli. 

Ostatně, není se čemu divit. Zpráva magazínu totiž také uvádí, že se na hře podílí právě tým singapurské pobočky Ubisoftu (Ubisoft Singapur), což je stejný tým, jaký pomáhal u většiny dílů série (včetně zmíněné Valhally i Odyssey či právě Black Flag), a sám nyní vede Skull and Bones při jeho krkolomném vývoji. 

Ubisoft neukázal nic nového ze Skull & Bones. Mohli jsme si ale poslechnout hezkou písničku
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft neukázal nic nového ze Skull & Bones. Mohli jsme si ale poslechnout hezkou písničku

Konference Ubisoft Forward přinesla několik slabších momentů, jeden z nich ale lze považovat za vyloženě kuriózní.…

12. 6. 2023 21:39

Právě tato kombinace zkušeností měla pak studiu nejspíše zajistit, aby remake vznikl právě v něm. Jak už jsme totiž uvedli, zkušenosti se sérií mají po cca 10 dílech opravdu bohatá, a s původním dílem taky, takže to dává smysl. Podle interního e-mailu je však nejdříve třeba, aby dokončili Skull and Bones. Vedení studia (stejně jako zbytek Ubisoftu) totiž podle parafrázovaného mailu od Kotaku vysoce zaměřené na to, aby dál odkládané pirátské putování už vyšlo, neboť jak dokládají starší zprávy, je oznámené už šestým rokem, ale stále nepříliš blíže svému vydání.

V současné době se prý situace ve studiu vyvrbila tím směrem, že vedení apeluje na své zaměstnance, aby nepracovali distančně, ale pouze prezenčně. Na dokončení hry mají tedy podle řečeného mailu pracovat už jen z kanceláří, a nikoli z domova, jak tomu bylo zvykem během posledních tří let. 

Aby vývojáři zůstávali, poskytuje jim prý ketering. Ubisoft tak nabízí např. snídaně a večeře přímo na pracovišti, což má být interně prezentováno jako jakýsi typ "poděkování za neochvějnou oddanost firemní vizi", ačkoli tím dle Kotaku spíše společnost povzbuzuje to, aby zaměstnanci zůstávali déle a pracovali více hodin.

Pokud se na konec vrátíme k samotnému Black Flag, na kterém má studio údajně začínat pracovat, můžeme velmi stručně dodat jeho základní popis. Titul byl s vydáním v roce 2013 vůbec první díl, který vyšel vedle PS3 / Xbox 360 i pro PS4 / Xbox One a později i Nintendo Switch. Hra obsahovala otevřené moře plné pirátů, s nimiž se hráči mohli vedle vraždění pustit i do námořních bitev. Základním motivem bylo vylepšování lodi, hledání pokladů či plenění pevností, jež provázel i osobní příběh Edwarda Kenwaye coby nepříliš ctnostného asasína. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama