The King of Fighters XV Recenze The King of Fighters XV je automatovka jako víno!

The King of Fighters XV je automatovka jako víno! | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

3. 3. 2022 20:30

Seznam kapitol

1. KRÁL BOJOVNÍKŮ 2. EVOLUČNÍ KROKY 3. DO POLIČKY S TÍM

Žánr bojových her zažívá v posledních letech renesanci. Vracejí se staré, dobré, a hlavně zažité série, a jednou z nich je právě The King Of Fighters. Výkladní skříň SNK letos spěchá s patnáctým dílem a tvůrci se holedbají, že tato hra překoná všechna očekávání. Skutečně?

Reklama

Všechny hodiny, které strávíte tvrdým tréninkem se vám bohatě zúročí při hraní některého z online režimů. V nabídce se nachází kromě online tréninku i klasické módy jako jsou Ranked či Casual, samozřejmě si stále můžete vytvořit svou místnost a zde si bojovat do zemdlení. Nastavení profilu nebude vůbec žádný problém a v klidu si vyberete jak bojovníky do trojic, tak i vhodné bijce do bojů jednotlivců. K tomu si ještě ve zdejší DJ Station namixujete hudbu či zvuky u her samotných. Customizace a další – pro mě – nevýznamné záležitosti jsou zde přítomny také, a každý se zde může vyřádit s vášní sobě vlastní. Nicméně nečekejte nějaký komplexní a promakaný editor postav, na to jste si vybrali špatnou bojovku. 

The King of Fighters XV je automatovka jako víno!
i Zdroj: Hrej.cz

Tady se jede na dlouhodobě budované evoluci své vlastní značky a v tomto ohledu hra v žádném případě neselhává. Soubojový systém je zábavný, lehce uchopitelný, a hlavně funkční jak pro novice, tak i pro profesionály. SNK jednoduše opět doručila produkt, který hladí duše vyznavačů žánru a zároveň pamatuje i na takové, kteří si pro své první kroky v bojovkových vodách vybrali právě tuto sérii. U posledního Samurai Shodown ze stejné stáje jsem remcal o trošku více, protože tehdy šlo o moji srdcovou záležitost. Zde v případě KOFXV jsem nic výjimečného neočekával a návdavkem mi byla doručena velmi zábavná bojovka, která ctí své kořeny, a hlavně nezapomíná na své skalní fanoušky, kteří jsou dle prvních reakcí velmi nadšeni. Krom všeho výše napsaného poprvé coby zástupce bojovek od SNK obsahuje tzv. rollback networking, který v kostce vylepšuje stabilitu síťového prostředí a také rychlost připojování do zápasů. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že zápasy jsou prosty lagů a čekací doba na připojení do mače se pohybovala okolo příjemných 20 sekund.

The King of Fighters XV
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X/S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Trh s bojovkami se rozrůstá o dalšího skvělého zástupce žánru. Opět nejde o revoluci, jako v případě Guilty Gear -Strive-, ale o pozvolnou evoluci dlouhodobé série, kterou si SNK hýčká podobně, jako své další klenoty. A já jsem jim za to velmi vděčný. Kdokoli, kdo by zvažoval pořízení této hry, nebude v žádném případě zklamán. Obsahuje velké množství postav, ze kterých si prostě dokáže vybrat každý, obstojnou grafiku a opět skvělý soubojový systém, který přejde do krve všem.

Co se nám líbí a nelíbí?

Výborná hratelnost
Pestrá nabídka 39 postav
Skvělý online matchmaking
Nabídka online režimů
Slabý příběhový režim
Nevyvážené grafické zpracování
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama