Prudce roste bazarová cena Wii Sports
i Zdroj: Nintendo
Novinka Prudce roste bazarová cena Wii Sports

Prudce roste bazarová cena Wii Sports

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2020 11:05
Reklama

Koronavirová krize možná vyvolává různé neobvyklé fenomény. Jedním z těch zřejmě nejméně očekávaných by mohl být skokový nárůst cen přeprodávaných kopií jedné z komerčně nejúspěšnějších her všech dob, Wii Sports na průkopníka pohybového ovládání Nintendo Wii.

Alespoň to naznačují statistiky webu PriceCharting, který agreguje průměrné ceny, za které se prodávají použité hry na různých kanálech, konkrétně bazarovém gigantu eBay a obchodech Amazon a GameStop. Od února dle jeho dat vzrostla průměrná cena za částečné i kompletní balení hry o více než sto procent a těsně atakuje třicetidolarovou hranici. To je hodnota, na které se podobný ukazatel pohyboval naposledy někdy na konci roku 2009, kdy se konzole Wii hřála na vrcholu trhu.

Samozřejmě nevíme a dost dobře statisticky nelze dokázat, co za podobným trendem stojí. Logicky by ale za zvýšením prodejů a v souvislosti s tím i ceny mohly stát vládní kroky států po celém světě, jejichž vlivem se miliony jinak nepříliš aktivních hráčů vrací ke svým starým konzolím a v případě Nintenda Wii (a Wii U, který taktéž podporuje Wii Sports) suplují chybějící pohyb venku.

Wii Sports je balíček sportovních aktivit z roku 2006, prodávaný mimojiné za účelem demonstrace možností tehdy přelomového pohybového ovládání Wii. Dle dat z konce roku 2019 prodal více než 82 milionů kopií a uzavírá tak první trojici nejlépe prodávaných her všech dob (za GTA V s 120 miliony a Minecraftem se 180 miliony prodaných kopií).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama