Activision vrací peníze za Guitar Hero Live
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision vrací peníze za Guitar Hero Live

Activision vrací peníze za Guitar Hero Live

Marek Selinger

Marek Selinger

12. 2. 2019 10:28 3
Reklama

Nejslavnější éra hudebních her je nejspíše nenávratně pryč. Se slzou v oku vzpomínáme na časy, kdy každý rok vycházel nový díl Guitar Hero, případně některé z celé řady tematicky laděných DLC. Ale byly tu další série, jako Rock Band, Singstar nebo DJ Hero se svým pultíkem. V posledních letech zažil tento typ her ústup ze slávy, dnes si můžeme zahrát snad jen Beat Saber nebo Just Dance, což však ale není primárně hudební, nýbrž taneční titul. Přitom ještě nedávno tu byla jedna tradiční (a nutno říci, že výborná!) kytarová hra.

Samozřejmě mluvíme o Guitar Hero Live. To vyšlo na podzim 2015 a z recenzí si odnášelo pochvaly, hlavně za inovovanou kytaru a mód Guitar Hero TV, což byla (bohužel byla) obdoba MTV nebo podobné hudební stanice. V praxi to fungovalo tak, že jste si při zapnutí GHTV naladili jeden z kanálů a hráli jste songy, které na něm zrovna běžely. Jednalo se o super nápad, jenž doopravdy fungoval.

Nicméně postupem času hra ustoupila do pozadí, vydavateli, v tomto případě Activisionu, vyprchala nejspíše práva na jednotlivé písničky, a tak byl nucen celou GHTV ukončit. To však znamenalo problém hráče, protože najednou přišli o hlavní důvod, proč se do hry vracet. V ní tak zbyla pouze „kampaň“, která však nesplňovala to, co bylo novým hráčům slíbeno při koupi na obalu, tedy i ona GHTV. Z toho důvodu se Activision nyní rozhodl, že americkým hráčům, kteří si hru koupili od 1. prosince 2017 do 1. ledna 2019, nabídne po předložení dokladu vrácení peněz. Bohužel se to zatím týká jen zámořských hráčů, uvidíme, jestli se dostane i na nás v Evropě.

Tento krok znamená de facto konec pro celou hru, což nás velmi mrzí. Hraní Guitar Hero Live jsme si vážně užívali, po dlouhé době se jednalo o hudebně-rytmický titul, který nás mile překvapil svou mírou inovace. Navíc jsme tam objevili celou řadu kvalitních interpretů i songů. A co vy, mrzí vás tento smutný konec, jenž může znamenat další letitou pauzu pro celou sérii? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama