NIntendo 64 po letech obdrží nový ovladač
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NIntendo 64 po letech obdrží nový ovladač

NIntendo 64 po letech obdrží nový ovladač

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 8. 2017 13:04 2
Reklama

Nevím jak vy, ale já ovladač pro Nintendo 64 nepamatuji a jsem si vlastně celkem jist i tím, že nepamatuji ani konzoli samotnou, na světě se však našlo dostatek nostalgicky smýšlejících hráčů, kteří pamatují jak tuto konzoli, tak i její ovladač. A části těchto hráčů se zřejmě navíc zastesklo po starých časech, neboť snahu aktualizovat původní a netradičně tvarovaný ovladač na Kickstarteru podpořili příslibem svých financí.

Sluší se přitom hned zkraje dodat, že původní ovladač zkrátka nebyl ideální. Na jednu stranu byl vlastně celkem hrozivý a idea zmodernizovat jej (tedy nikoli začít vyrábět opět ten stejný) je tak pravděpodobně jedinou cestou, jak jej alespoň zprostředkovaně navrátit zpět mezi hráče, neboť při zpětném pohledu šlo o jeden z těch snad nejhorších. A jen tak mimochodem, navracet se bude i jeho přímá konkurence v případě souboje o ergonomicky nejhůře zpracovaný ovladač – The Duke určený původně pro první Xbox.

Každopádně do konce Kickstarterové kampaně tohoto modernizovaného ovladače zbývá ještě 25 dní, tým Retro Fighters však již dokázal získat příslib více než sta tisíc dolarů. To znamená úctyhodný osminásobek původně požadované částky.

Vlastní a pouze jednou analogovou páčkou osazený ovladač každopádně lze díky této kampani získat již za 20 dolarů (tedy necelých 500 korun), pokud se ale plácnete přes kapsu a slíbíte přidat ke kampani dolarů 30 (necelých 700 korun), tak se můžete těšit i na plakát. A to už je lákavá nabídka a je například výrazně levnější v porovnání se Steam ovladačem, nelze však momentálně mít pochyb o tom, že tento gamepad bude mít ve srovnání s gamepady moderními docela jiné užití.

Celým jménem Next Gen Nintendo 64 Controller je totiž určený primárně pro Nintendo 64, jeho užití s počítači se (zatím) neplánuje a i díky tomu současnému návrhu ovladače chybí standardní USB konektor. Tvůrci sami nicméně v rámci popisu kampaně podotýkají, že adaptérů je na trhu v současnosti dostatek, v případě úspěchu však slibují, že si na podporu USB standardu posvítí. A v případě vybrané částky to začíná vypadat celkem reálně.

Pokud se vám tedy ještě na půdě válí původní Nintendo 64, rádi byste jej oprášili a je to právě bizarní originální ovladač, který vás od těchto plánů odrazuje, tak na daný Kickstarter určitě zavítejte. Je každopádně zajímavé sledovat, jaký zájem o tuto konzoli i o její používání ještě po těch letech je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama