Jak úspěšná byla E3 v řeči čísel?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak úspěšná byla E3 v řeči čísel?

Jak úspěšná byla E3 v řeči čísel?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 6. 2017 09:35 15
Reklama

E3 je za námi a díky tomu se můžeme podívat na řadu zajímavých cifer, které se této výstavy v plynulých dnech týkaly a které ji také pozoruhodným způsobem popisují. Předně se tak kupříkladu dozvídáme, že nejvíce pozornosti on-line se dostalo Microsoftu a Nintendu, což byly zároveň jediné společnosti, které v poslední době představily významný přírůstek do řad konzolí.

V případě pozornosti v rámci internetu následovaly společnosti EA, Activision a Ubisoft s tím, že u EA táhl nový Battlefront, u Activisionu to byla druhá světová a u Ubisoftu nejvíce zaujal nový díl série Assassin’s Creed.

Dále následují zajímavé údaje týkající se návštěvnosti výstavy. Ta byla letos vůbec poprvé otevřena i veřejnosti a z celkových 68 400 návštěvníků jich bylo na 15 tisíc z řad hráčů. Ovšem jen v LA to nežilo, a i na sociálních sítích se děla pěkná bouře.

Ze sociální sítě Facebook se kupříkladu dodatečně dozvídáme zajímavou informaci tu, že o E3 se ve svých komentářích zmínilo od 9. června na 17 milionů uživatelů, kteří společnými silami vyslali do světa na 41 milionů příspěvků či komentářů s tématem tohoto herního svátku.

Překvapit zde každopádně může to, že právě na Facebooku se dostalo největší pozornosti Sony. Během E3 konference této společnosti bylo aktivních na 250 000 uživatelů, kteří věnovali pozornost právě tomuto vydavatelství. V relativně těsném závěsu následoval Microsoft s něco málo přes 200 tisíci komentujícími a lehce pod touto hranicí se pak nacházela konference Electronic Arts. S odskokem dále pak bylo Nintendo, které přilákalo na 110 tisíc diskutujících uživatelů.

Grafy z produkce Facebooku si můžete prohlédnout v přiložené galerii, kde můžete mimo jiné zahlédnout i to, jak moc se komentující hráči věnovali i konkrétním titulům. Následně však vyšlo najevo, že co se přímých účastníků výstavy týče, tak u těch byl nejdiskutovanějším titulem Super Mario Odyssey a následovaly jej tituly Destiny 2 a Call of Duty: WWII.

Vy se s námi v komentářích už ale určitě podělte o to, co vás v rámci E3 zaujalo nejvíce a jakých překvapení či zklamání jste se během letošního ročníku výstavy dočkali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama