Nové hry využívají Joy-Con jako Wiimote
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové hry využívají Joy-Con jako Wiimote

Nové hry využívají Joy-Con jako Wiimote

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 3. 2017 08:57 4
Reklama

Na Switch vycházejí nové hry. No, nové, spíše staronové. Zajímavější ovšem než skutečnost, že si na hybridní konzoli od Nintenda můžete zahrát skoro 10 let starou logickou hru World of Goo (vyšla v roce 2008 jako Braid od Jonathana Blowa) nebo Human Resource Machine z roku 2015, je jejich ovládání.

Tyto tituly vám totiž umožňují použít Joy-Con stejně jako klasický Wiimote, tedy tak, že jej namíříte na obrazovku jako ukazovátko. Jasno si uděláte z přiloženého videa, ale na televizi se prostě objeví kurzor a vy můžete hru ovládat způsobem, o němž se před lety právem věřilo, že by mohl na konzolích jednou úplně nahradit myš.

Na rozdíl od původního Wiimotu navíc Joy-Con už nepotřebuje žádný senzor u obrazovky, který by paprsek “naváděl”. Pro kalibraci stačí jen před použitím ovladač na chvíli položit třeba na stolek před televizí. Až dosud jsme přitom takový způsob využití nového ovladače v praxi neviděli. Je moc pěkné přesvědčit se, že si s akcí poradí jen senzory ukryté uvnitř samotného Joy-Conu a zařízení už se obejde bez dalšího příslušenství. To navíc znamená, že dokonce není nutné na televizi mířit ani přímo.

Switch si poradí i s dvojicí Joy-Conů naráz, takže pak kurzorové ovládání využijí třeba v kooperaci oba hráči. Tyto hry je pochopitelně na cestách možné ovládat rovněž prostřednictvím dotykové obrazovky. Kromě World of Goo a Human Resource Machine na Switch míří ještě tituly The Binding of Isaac: Afterbirth+ a Little Inferno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama