"Novou Zeldu si na PC zahrajete už brzy"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Novou Zeldu si na PC zahrajete už brzy"

"Novou Zeldu si na PC zahrajete už brzy"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 3. 2017 17:20 8
Reklama

Skvěle hodnocený titul The Legend of Zelda: Breath of the Wild si v tuto chvíli můžete zahrát jen na Wii U a Switchi. Zanedlouho by ale mohl uspokojivě fungovat také na PC. I když neoficiálně. Díky emulátoru Cemu, který umožňuje hrát na Windows hry z Wii U.

V poslední zatím nepublikované verzi Cemu s číselným označením 1.7.3 už je možné novou Zeldu spustit a ačkoli výkon zatím není ani zdaleka optimální, vypadá na první pohled vše překvapivě funkčně. Hrát byste takto Breath of the Wild sice určitě nechtěli, zlobí tu fyzika, runové schopnosti i kolizní systém, ale vše nasvědčuje tomu, že jednoho dne se tyto potíže a chyby podaří vývojářům z řad nadšenců vyřešit.

Samotná skutečnost, že takovou silnou exkluzivitu lze krátce po vydání spustit skrze emulátor na PC, představuje podle zahraničních médií pro Cemu skvělou reklamu. Autoři emulátoru přitom slibují, že nová Zelda ve verzi pro Wii U bude v emulátoru slušně hratelná za dva až čtyři měsíce. Jinými slovy, že půjde dohrát od A do Z.

Nové Cemu přitom uvolní autoři už tento pátek. Má jí o vylepšenou verzi emulátoru, s jehož pomocí vývojáři pořídili video ze Zeldy, které si můžete pustit níže. Od té doby navíc stačili navíc ještě opravit dřívější problémy se zvukem.

Není realistické očekávat, že byste se za čtyři měsíce ve hře pod emulátorem nesetkali s žádnými chybami, ale rozhodně jde o obdivuhodný kousek, i když právně diskutabilní. Otázkou je, jestli na něj bude jindy v těchto věcech velice aktivní a nekompromisní Nintendo nějak reagovat a zda by to nepřineslo Cemu spíše více popularity.

Opravit všechny bugy každopádně může trvat podle autorů několik dalších let. Jen pro představu byste měli vědět, že aktuální video z emulátoru bylo pořízeno na následující sestavě: i7-4790K, NVIDIA GeForce GTX 780, 8 GB RAM. Další podrobnosti známé nejsou. Záznam není nijak upravován a má reprezentovat skutečnou podobu hry i s jejími problémy.

Podle vyjádření jednoho z vývojářů pro PC Gamer překvapivě nezabralo rozchodit titul v této verzi víc než pár hodin. Cemu je momentálně jediný životaschopný emulátor konzolí osmé generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama