Autoři Disney Infinity pracují na Cars 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Disney Infinity pracují na Cars 3

Autoři Disney Infinity pracují na Cars 3

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 1. 2017 09:48 2
Reklama

Studio Avalanche Software (pozor, nezaměňovat s Avalanche Studios, autory Just Cause nebo Mad Maxe), padlo loni v květnu za oběť restrukturalizaci Disneyho portfolia. Nyní se vrací a pracuje pro Warner Bros. Interactive Entertainment na herní adaptaci animáku Auta 3. Trochu paradoxně na něm samozřejmě spolupracuje s Pixarem a Disney.

Tým Avalanche Software byl založen v roce 1995. Přesně o deset let později jej koupil gigant Disney, pro nějž kromě mnoha jiných IP pracoval na toys-to-life sérii Disney Infinity. Její úpadek se ale autorům stal osudným a majitel nechal studio loni v květnu zavřít. Nyní se dozvídáme, že se jeho novým majitelem stal Warner, který jej nechal opět otevřít.

Hru Cars 3 podle stejnojmenného filmu bude pohánět engine Octane, který studio vyvinulo. Vtipné je přitom, jak si představitelé Disney a Pixaru spolupráci pochvalují s tím, že Avalanche rozumí DNA jejich tvorby. Aby ne, když ještě nedávno patřili pod jednu střechu. Podrobnosti o novém titulu zatím neznáme, ale víme, že vyjde minimálně na konzolích.

Avalanche Software mají na svědomí už druhý díl Cars, který si na primárně dětskou hru vedl v recenzích docela slušně a sbíral známky okolo sedmdesáti procent. Hra vyšla v roce 2011 a prodalo se jí údajně několik milionů kopií.

Film Auta 3 přijde do českých kin 15. června a je dost dobře možné, že navzdory tomu, že se o hře dozvídáme až nyní, nebude její vydání příliš vzdálené. Ve studiu Avalanche Software nyní pracuje přes sto lidí. Kromě něj Warneři vlastní i Rocksteady Studios, Monolith Productions, NetherRealm Studios nebo TT Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama