Mario Kart 8 nabídne Full HD a 60 FPS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mario Kart 8 nabídne Full HD a 60 FPS

Mario Kart 8 nabídne Full HD a 60 FPS

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 1. 2017 14:22 4
Reklama

Včera jsme končili zpravodajský servis mimo jiné informací, že nová Zelda bohužel na Switchi nenabídne Full HD ani v domácím nastavení po zapojení do dokovací základny. V handheld módu je to rozlišení 720p, v konzolovém pak 1080p. Neznamená to ale, že Full HD Switch nezvládne.

Už včera se objevovaly upozornění, že Zelda v 900p nemá být žádným precedentem. Nedlouho na to to potvrzují další technické podrobnosti, tentokrát na konto očekávaných závodů Mario Kart 8 Deluxe. Ve streamu Treehouse Nintendo prozradilo, že vylepšený osmý díl (základní verze vyšla už v roce 2014 na Wii U) poběží v rozlišení 1080p a 60 snímcích za sekundu.

Platí to samozřejmě v okamžiku, kdy máte Switch v doku. Samotná konzole má totiž displej, jehož maximální rozlišení je 720p, takže na cestách se musíte spokojit s “HD ready” kvalitou. Není však v tuto chvíli jasné, zda by i v handheld módu hra nabídla 60 FPS, snad ano, to by bylo super.

Po připojení k televizi si Mario Kart 8 poradí s 1080p a 60 FPS nejen v singlu, ale i multiplayeru pro dva hráče. Teprve až když na rozdělené obrazovce hrají více než dva lidé, klesne počet snímků za sekundu na 30. Rozlišení ale zůstane Full HD. Což je pěkný výsledek.

Pro zajímavost se sluší doplnit, že původní verze pro Wii U běžela v 720p a 60 FPS v singlu a pro dva hráče. Při třech a čtyřech to bylo 720p/30 FPS. Samozřejmě můžete právem namítnout, že jde o starý titul, u něhož by mělo být vyšší rozlišení samozřejmostí, ale přinejmenším to dokládá, že Switch je schopný 1080p nabídnout. Snad bude spíše normou a 900p jako u Zeldy výjimkou.

Pokud jde o hru samotnou, Mario Kart 8 Deluxe nabídne všechny tratě a postavy z verze pro Wii U včetně těch z DLC. Kromě nich se objeví i několik nových postav jako Inkling Girl a Boy ze Splatoon nebo King Boo, Dry Bones a Bowser Jr. Nových variant se dočká Battle mód a přijde řada i na nové tratě Urchin Underpass a Battle Stadium. Zajezdíme si dokonce i na starších tratích z předešlých her. Jmenovitě v Luigi's Mansion z Mario Kart: Double Dash a na Battle Course 1 ze Super Mario Kart.

Novinkou je i možnost mít dva předměty naráz namísto jednoho. Ty populární se samozřejmě vrací. Pro začátečníky se pak bude hodit funkce chytrého zatáčení, která udrží na trati notorické padavky. Mario Kart 8 Deluxe vychází 28. dubna a nejde tedy o launchový titul. Původní hra pro Wii U prodala úctyhodných 8 milionů kopií. Jde o vůbec nejprodávanější titul pro Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama