Switch představil hry, nečekaná bomba chybí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch představil hry, nečekaná bomba chybí

Switch představil hry, nečekaná bomba chybí

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 1. 2017 05:41 34
Reklama

Prezentace Nintenda Switch skončila před pouhými několika okamžiky a ačkoli na některé důležité otázky stále neodpověděla, mohli jsme být svědky představení několika her, které určitě stojí za pozornost, a také některých titulů, nad kterými jsme jen s údivem kroutili hlavou. Pojďme se tedy podívat, co pro nám Switch v následujících měsících přinese.

Prvním hra, kterou Nintendo svou prezentaci otevřelo, se jmenuje 1-2 Switch. Principiálně půjde o party hru a vývojáři se chlubí tím, že zatímco většina jiných titulů nutí hráče sledovat obrazovku, 1-2 Switch bude o přímé konfrontaci se soupeřem. Titul poskytne řadu postřehových miniher, jako je například klasický westernový souboj. 1-2 Switch navíc bude využívat novinku v podobě technologie HD Rumble, o které více hovoří Jirka ve svém popisu hardwarových vlastností.

Druhá hra je podobně originální, ale také dost bizarní. Jmenuje se Arms a postaví vás do role zvláštního bojovníka s vystřelovacími pěstmi. Kombinuje v sobě principy boxu a soubojů na dálku, využívá možnosti pohybového ovládání a zahrajete si nejen ve split screenu, ale i online. Kroucením rukou ovládáte směr vystřelené pěsti, pohybem ovladači uhýbáte, a kromě toho můžete ještě využívat skákání nebo zrychlení. Ovládání působí docela intuitivně, ale ruku na srdce, zvědaví jsme byli spíše na větší hry.

Nemuseli jsme dlouho čekat, protože záhy došlo k odhalení Splatoon 2. Ta přinese celou řadu novinek, tou poměrně podstatnou je implementace duálních zbraní, které využijí střelbu s oběma ovladači JoyCon. Splatoon vyjde letos v létě, nebude tedy launchovým titulem. Ještě déle si budeme muset počkat na Super Mario Odyssey, který jsem při prvních vteřinách sledování traileru předčasně překřtil na Grand Theft Mario. Slavný instalatér se v této hře z houbičkového království přesune do našeho světa a velkým pomocníkem mu tentokrát bude jeho vlastní čepice. Odyssey bude prvním sandboxovým Mariem od Super Mario Sunshine a vyjde letos na Vánoce.

Poměrně obsáhlý trailer nám na prezentaci představil i Xenoblade Chronicles 2, bohužel bez jakýchkoli doplňujících informací. Zajímavou zprávou je, že momentálně na hrách pro Switch pracuje 50 vývojářských firem a v přípravě je přes 80 titulů. Například Square Enix chystá pro Japonsko vydání Dragon Quest 10 a 11 a také Dragon Quest Heroes 1 a 2. Viděli jsme bizarní trailer na další hru ze série Shin Megami Tensei a také 2D RPG Project Octopath Traveller. Pro nás je mnohem zajímavější potvrzení toho, o čem se dlouhodobě šuškalo. Když se na plátně objevila tvář Todda Howarda z Bethesdy, bylo vše jasné. Skyrim na Switch skutečně vyjde a jak Howard podotkl, tentokrát vás nebude jen hra brát na svá dobrodružství, vy si ji budete moci vzít na ta svoje. Ani v případě Skyrimu ale neznáme datum vydání.

Po Howardovi se na podiu objevil Suda-51 a v několika rozpačitých minutách nás ubezpečil, že i pro indie vývojáře je vývoj na Switch velice pohodlný. On sám pak na konzoli přinese blíže nespecifikovanou hru s hrdinou Travisem Touchdownem v hlavní roli. To šéf EA Patrick Söderlund byl mnohem vážnější a oznámil, že letošní FIFA se objeví i na Nintendu Switch. Pro sportovní fanoušky jistě skvělá zpráva, nás mírně zarazilo, že je to skutečně jediná hra z širokého portfolia EA, kterou vydavatelství pro Switch chystá.

Mírnou pachuť z toho, že představených her není tak úplně mnoho a zatím postrádáme totální nečekanou bombu, trochu zmínil sestřih záběrů z her, které by se na Switchi mohly objevit. Za všechny jmenujme třeba porty Raymana či Lego City Undercover, Farming Simulator nebo třeba Minecraft.

Finále prezentace pak nemohlo patřit ničemu jinému, než dlouho očekávané Zeldě. Trochu příliš rozjuchaná scénka s Reggie Fils-Aimém, Šigeru Mijamotem a producentem hry Eidži Aonumou uvedla dlouhý trailer se zbrusu novými záběry, které ukazují, že hra nebude vždy tak úplně barevná, veselá a roztomilá. Především jsme se ale konečně dozvěděli finální datum vydání. Ano, spekulace stranou, The Legend of Zelda: Breath of the Wild stíhá launch Nintenda Switch a vyjde 3. března letošního roku. Jak jste s nabídkou her zatím spokojeni?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama