První záběry ze Zeldy na Nintendu Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První záběry ze Zeldy na Nintendu Switch

První záběry ze Zeldy na Nintendu Switch

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 12. 2016 08:57 15
Reklama

Ačkoli se Nintendo opakovaně zaklínalo tím, že další informace o Nintendu Switch se dozvíme až po lednové akci pro novináře, v uplynulých hodinách hodilo mezi své fanoušky doslova atomovou bombu. V televiziním pořadu The Tonight Show, kterou uvádí Jimmy Fallon, se objevil prezident americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aimé a přinesl si s sebou záhadnou krabičku.

Úvod videa patří představení mobilní plošinovky Super Mario Run, která má být zásadním krokem ze strany Nintenda k infiltraci mobilního trhu. Hra obsahuje tři základní režimy. Tím prvním je World Tour, který nabídne singleplayerový zážitek, srovnatelný například s mobilními verzemi Raymana s podtituly Jungle Run či Fiesta Run. Následuje mód Toad Rally, kde si své výkony můžete poměřit s přáteli. Finální částí hry je pak Kingdom Builder, v němž si hráči budou moci vytvořit vlastní verzi Houbičkového království. V publiku pak nemohl chybět ani Šigeru Mijamoto, který v minulosti Super Mario Run hlasitě propagoval.

Cílem hry bude zkrátka posbírat co nejvíc penízků a jako hlavní výhodu hry vývojáři zmiňují možnost ovládání jedinou rukou. Nutno říct, že z prvních záběrů hra vypadá skutečně skvěle a mohlo by se jednat o okamžitý hit. O tom se ostatně budeme moci přesvědčit již příští týden, přesněji 15. prosince, kdy bude hra dostupná na zařízeních s operačním systémem iOS. Pokud do té doby nemůžete vydržet, vydejte se do svého nejbližšího Apple Store. Tam by již odedneška měla být k dispozici ukázková verze hry.

Super Mario Run ale není tím hlavním, co Reggie do studia přinesl. V rámci Fallonova pořadu totiž došlo k zcela prvnímu odhalení konzole Nintendo Switch mimo první trailer. Konzole se objevila v celé své kráse (byť je zrovna v případě Switche slovo „krása“ značně diskutabilní) a hlavně jsme se zcela poprvé mohli přesvědčit, jak bude na chystané konzoli vypadat nová Zelda. Hodnocení necháváme na každém z vás, ale nemůžeme se nepodělit o značné zklamání, které po zhlédnutí záběrů zachvátilo redakci.

 Breath of the Wild totiž na Switchi vypadá přinejlepším stejně, jako na Wii U. Zároveň ukázka znovu potvrdila naše podezření, že navzdory tvrzení Nintenda je Switch primárně zařízením na cesty. I z několika krátkých záběrů nás pak příliš nepřesvědčilo celkové zpracování zařízení, které vypadá vyloženě lacině a bohužel i nepříliš důvěryhodně. Nepřestáváme však doufat a už se těšíme na lednovou akci, která třeba naše pochybnosti rozptýlí. Na záběry ze Super Mario Run a Zeldy se můžete podívat v přiloženém videu. Pokud vás mobilní skákačka nezajímá, přeskočte rovnou na čas 4:50.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama