Arkham Origins už si on-line nezahrajete
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Arkham Origins už si on-line nezahrajete

Arkham Origins už si on-line nezahrajete

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 11. 2016 15:51 1
Reklama

Komunitní manažer Warner Bros. Interactive Entertainment oznámil na oficiálním fóru, že 4. prosince přestane fungovat multiplayer v Batman: Arkham Origins. Jestliže hru vlastníte, máte polední možnost vyzkoušet si tento režim a zavzpomínat na atypický příspěvek do arkhamské série.

Warneři ústy svého zástupce poděkovali všem hráčů, kteří zůstali titulu věrní přes tři roky. Singleplayer pochopitelně vypnutí serverů nijak neovlivní a kampaň bude fungovat dál jako dosud. Prequel Arkham Origins vyšel v říjnu 2013 a namísto původních autorů z Rocksteady byl svěřen do rukou studiu WB Games Montréal, což mnoho hráčů neslo s velkou nelibostí. Tento tým měl předtím na starost třeba port Arkham City s podtitulem Armored Edition pro Wii U.

I když výsledek byl podle mě velmi slušný, panovalo všeobecné přesvědčení, že vývojáři jen recyklovali nápady svých předchůdců a kopírovali otrocky úspěšný recept. Já si ale myslím, že by řada lidí ani nepoznala, že Origins dostalo na starost jiné studio, pokud by o tom nevěděli. Vývojáři čelili nezáviděníhodnému úkolu, v němž byli předem odsouzeni k drtivé kritice. O osudu hry zčásti rozhodla už první vlna nesouhlasných komentářů po jejím oznámení. Podobným outsiderem byl ostatně i Assassin's Creed Rogue, který přitom svou kvalitou dokonce převyšoval Unity. Oba Assassini vyšli v roce 2014.

Společné mají Rogue a Arkham Origins i to, že byly tyto tituly uměle podrženy jen na starých konzolích, aby nekonkurovaly svým ambicióznějším sourozencům. Což jim přirozeně rovněž uškodilo. Multiplayer u Batmana mělo každopádně na starost jiné studio než singl, konkrétně Splash Damage. Autoři akce Wolfenstein: Enemy Territory, multiplayeru v Doomu 3 nebo spoluautoři Gears of War 4 přišli se zajímavým módem, v němž proti sobě stanuli Bane a jeho poskoci proti Jokerovi a jeho bandě a dobro hájil Batman s Robinem.

Jelikož prequel Arkham Origins není součástí ani nedávno vydané kolekce remasterů pod názvem Return to Arkham, představují zbývající dny poslední možnost, jak vybojovat achievementy svázané s hrou více hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama