Nová Zelda údajně nestihne vydání Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová Zelda údajně nestihne vydání Switch

Nová Zelda údajně nestihne vydání Switch

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 11. 2016 12:14 3
Reklama

Dlouho očekávané pokračování série The Legend of Zelda s podtitulem Breath of the Wild má být zdaleka největším dílem, přesahující svým rozměrem několik předchozích her dohromady.

Hra byla původně oznámena pro Nintendo Wii U, ovšem později se s ní začalo počítat jako s největším tahákem, proč si v březnu pořídit nové Nintendo Switch. Podle nejnovějších spekulací však nebude hra s březnovým launchem konzole k dispozici.

Se zprávou přišla známá insiderka Emily Rogers, která již v minulosti přinesla celou řadu informací o ještě neodhaleném projektu NX, ze kterého se nakonec vyklubalo Nintendo Switch. Na svém osobním blogu a Twitteru zmínila, že má z více zdrojů potvrzené zprávy o možném zpoždění chystané Zeldy. Tvrdí, že na vině jsou zejména potíže s lokalizací hry.

Spekulace o potížích s tímto aspektem vývoje se objevily již v září a vypadá to, že lokalizace nebude dokončena dříve než na konci prosince. Rogers tvrdí, že po dokončení lokalizace si testování vyžádá čtyři až šest měsíců. Nová Zelda je podle ní jedním z nejambicióznějších projektů Nintenda a na testování všech funkcí otevřeného světa je potřeba skutečně mnoho času. Japonská společnost bude chtít přinést hru na trh v co nejlepším stavu.

Rogers navíc poukazuje na to, že samo Nintendo nikdy nespecifikovalo datum vydání Zeldy na březen. Společnost jako datum vydání uvádí pouze rok 2017. Namísto března se tak insiderce jako pravděpodobnější jeví vydání někdy v průběhu příštího léta, a to jak ve verzi pro Wii U, tak pro Switch. Kromě zprávy o potenciálním odkladu hry Rogers přinesla i několik menších zpráv. Na Switchi má hra běžet údajně o něco lépe, byť zatím nevíme, zda je to dáno optimalizací nebo hardwarovým vybavením konzole. E3 demo navíc prý mělo sníženou obtížnost, plná verze hry bude náročnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama