Nintendo omezuje produkci Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo omezuje produkci Wii U

Nintendo omezuje produkci Wii U

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 11. 2016 11:39 2
Reklama

Předešlá zpráva o konci výroby Wii U postrádala oficiální potvrzení ze strany Nintenda a tedy i jakousi pomyslnou tečku za jednou érou tohoto vydavatele. Společnost to následně (již minimálně podruhé) vyvrátila, jenže to již však neplatí a japonský gigant tak konečně oznamuje i potvrzuje zároveň, že se mimo domovské Japonsko razantně omezí dostupnost jakéhokoli nového hardwaru.

Výrobní linky tedy podstatně omezily produkci a nezbývá tak než se ohlédnout a uvědomit si, co se vlastně stalo. Nintendo původně plánovalo prodat na 100 milionů kusů této konzole, jenže to se ani za mák nestalo (celkové odhady hovoří zhruba o pouhé osmině této cifry) a rychlý start vystřídal tehdy ještě rychlejší pád (nenechte si určitě ujít tento komentář) nadále umocněný ukončením podpory ze strany velkých vydavatelských domů v čele s EA, Ubisoftem a Bethesdou.

Omezení výroby je tak logickým krokem po dlouhotrvající agónii a po oznámení konzole nové – tou je zajímavý a především variabilní kousek hardwaru jménem Nintendo Switch, který v sobě kombinuje výhody klasické domácí herní konzole a handheldu. Připomenout si určitě můžete dojmy, které v nás představení konzole zanechalo.

Oficiálně je ale řeč pouze o severní Americe a o aktuálním fiskálním roce, dá se však předpokládat, že i u nás bude situace obdobná.

Nastává tedy začátek konce a ten má v současnosti podobu tu, že v Japonsku se konzole ještě vyrábí, veškerá tato produkce však skončí na tamním trhu a s největší pravděpodobností všechno v oběhu mimo japonské ostrovy tak činí to poslední, co se kdy dostane do oběhu. Oficiálně je ale řeč pouze o severní Americe a o aktuálním fiskálním roce, dá se však předpokládat, že i u nás bude situace obdobná, ne-li rovnou identická, a že postupem času utichne výroba i v Japonsku a Nintendo tím dá přednost produkci a propagaci konzole nové.

Nezbývá tedy ve finále než popřát Nintendu více štěstí do budoucna a doufat, že v případě Nintenda Switch se společnosti dostane lepšího uznání ve formě prodaných kusů. Ostatní hráči na trhu mezitím připravují své hráče na příchod hardwaru dosud netušeného výkonu a je otázkou, nakolik se to může dotknout právě Nintenda, které, pro mnohé možná poněkud nepochopitelně, naskakuje do závodu s hardwarem, jež bude z výkonnostního hlediska pravděpodobně opět takzvaně „někde mezi“. Nintendo však jedním dechem přislibuje poučení se z předchozích chyb. Inu, uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama