Hyper Light Drifter nevyjde na Vitu a Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hyper Light Drifter nevyjde na Vitu a Wii U

Hyper Light Drifter nevyjde na Vitu a Wii U

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 9. 2016 09:29 2
Reklama

Akční indie RPG Hyper Light Drifter mělo dle původních slibů dorazit na i Wii U a na kapesní Vitu, jenže tomu se tak nakonec vůbec nestane a za to se očividně vyčerpaný tvůrce Alex Preston v přiloženém videu omlouvá. Důvodem jsou omezení ze strany enginu, problémy s funkčním portem hry i vyčerpání hlavního tvůrce hry.

Zrušení samozřejmě znamená problémy – kopie hry byly slíbené a měly přijít podporovatelům v rámci crowdfundingové kampaně na Kickstarteru, zdárné dokončení se ale ukázalo být obrovským problémem, který by prý vyžadoval dodatečných přinejmenším šest měsíců vývoje. A přitom již jen dokončení hry na PS4 a na Xbox One prý tento tým stálo obrovské množství práce a na to konto se Alex Preston omlouvá s tím, že na něco takového již on sám ani nemá. Použitý engine (GameMaker) prý snadné porty na dané platformy totiž údajně vůbec nepodporuje a po dlouhých experimentech a pokusech došli v týmu k závěru tomu, že by bylo třeba hru kompletně vybudovat znova a za pomocí zcela jiné technologie.

A to je problém, naštěstí se k tomu zjevně unavený Preston i jeho tým staví čelem a nespokojeným hráčům (a tedy samozřejmě těm, kteří si tyto edice hry zaplatili v rámci Kickstarterové kampaně) nabídnou refundace. Místo těchto verzí hry se poté tým zaměří na naplnění ostatních slibů crowdfundingové kampaně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama