Resident Evil 4 na PS4/XO už příští měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resident Evil 4 na PS4/XO už příští měsíc

Resident Evil 4 na PS4/XO už příští měsíc

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 7. 2016 07:11 6
Reklama

Okolo značky Resident Evil je v poslední době hodně živo a krom očekávaného lehkého rebootu v podobě first person hororu s číslovkou 7 se můžete od konce června těšit i z remasterované edice pátého dílu (naše recenze je na cestě). A k tomu také Capcom navrch nově oznamuje i opětovné vydání čtvrtého dílu na Xbox One a na PlayStation 4.

Čtvrtý díl je mnohými považován za nejlepší z celé série a leckde i za jednu z nejlepších her vůbec. A tedy pokud byste nyní chtěli plesat a jásat nad komplexním remakem letitého titulu, tak své nadšení raději ještě zbrzděte. Hra sice dorazí na nové konzole, vyjde tam však v lehce omlazené podobě a bez pomocníků moderní doby v podobě zcela předělaného ovládání či výrazně omlazené grafické stránky hry.

Resident Evil 4 30. srpna dorazí coby port ve vyšším rozlišení. Chybět ale samozřejmě nebudou ani v průběhu let vydaná rozšíření, a vydání tak naváže na předchozí opětovné návštěvy již jednou vydaných dílů série.

Samozřejmostí je u nové verze rozlišení 1080p a z uvedených bonusů stojí za zmínku vedlejší příběh, ve kterém hlavní roli hraje Ada Wong, nebo akční režim Mercenaries. Pokud jde o cenu, remaster čtvrtého dílu by měl stejně jako pátý a šestý Resident Evil stát 549 korun na PS Storu. Což není zrovna málo, ale tento typ her se objevuje zase pravidelně v různých akcí. Konkrétně RE6 je v tuto chvíli pro členy PS Plus k dispozici v akci za 379 korun.

Původní Resident Evil 4 debutoval v lednu 2005 exkluzivně na konzoli GameCube od Nintenda. Na podzim téhož roku pak vyšel i na PS2. O dva roky později se objevila verze pro PC a od té doby už došlo i na porty pro Wii, iOS, PS3, X360 i Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama