Nejpodceňovanější hra z Wii U podle Mijamota
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejpodceňovanější hra z Wii U podle Mijamota

Nejpodceňovanější hra z Wii U podle Mijamota

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 7. 2016 13:41 3
Reklama

Proslulý herní designér a jeden z nejvýraznějších představitelů Nintenda Šigeru Mijamoto se nechal v rozhovoru pro magazín Game Informer slyšet, která hra pro konzoli Wii U je podle něj nejvíc nedoceněná. Domnívá se, že jde o Star Fox Zero z letošního dubna.

“Osobně si myslím, že Star Fox je opravdu zábavná hra, pokud si k ní sednete a zkusíte ji,” řekl Mijamoto. Je údajně přesvědčený, že by se měla líbit především dětem, kteří k ní nepřistupují s žádnými předsudky. A podobně by mohla být zábavná třeba pro sourozence, kteří ji hrají společně. Bill Trinen, který v americkém Nintendu zastává pozici senior product marketing manager, má ovšem jiný tip.

“Domnívám se, že Pikmin 3 je ta nejúžasnější hra na Wii U. Je to jedna z mých nejoblíbenějších her za posledních šest nebo sedm let. Myslím si, že si stěží někdo uvědomil, že multiplayerový mód Bingo Battle byl tím nejlepším novým režimem pro více hráčů, který byl vytvořen od Smash Bros,” vyjmenoval důvody, proč je podle něj Pikmin 3 tak skvělý a současně nedoceněný.

Podle Mijamota to může být i tím, že jde o druh hry, která ze své podstaty neodpovídá současným trendům a poptávce herního průmyslu. Abyste Pikmina naplno docenili, musíte se k němu víckrát vrátit, myslí si Mijamoto. Jenže takovým titulům doba nepřeje, hráči nemají tolik času s hrou pořádně splynout. To souvisí podle Mijamota s tím, jak se hry stávají více a více spotřebním zbožím.

Na druhé straně, Star Fox Zero opravdu nebylo žádné terno. Většina recenzí nebyla příliš nadšená, a to navzdory tomu, o jak slavnou jde značku a že za hrou stálo proslulé studio PlatinumGames, autoři Metal Gear Rising: Revengeance, Bayonetty nebo Transformers: Devastation. To Pikmin 3 je opravdu vynikající strategie, která ovšem - stejně jako její dva předchůdci pro GameCube - naráží na skutečnost, že relativně hardcore hratelnost a taktiku “schovává” pod hravým zevnějškem, který může leckterého hráče odradit v domnění, že jde o hru pro děti.

I když na Wii U nevyšla vyloženě záplava hitů, má tato platforma v portfoliu řadu skvělých her. Tyto dvě jmenované ale skutečně zapadly. A které tituly pro Wii U podle vás patří mezi ty nedoceněné?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama