Nintendo: Zajímají nás hry, ne teraflopy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo: Zajímají nás hry, ne teraflopy

Nintendo: Zajímají nás hry, ne teraflopy

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 6. 2016 08:50 7
Reklama

Ve stínu oznámení silnější konzole od Microsoftu s označením Project Scorpio a potvrzením spekulací o chystaném podobném kroku ze strany Sony upíná veřejnost svá dychtivá očekávání i k Nintendu, třetímu hráči na konzolovém trhu. Reggie Fils-Aime, prezident americké pobočky Nintenda se ale vyjádřil ve smyslu, který ne každého hráče uklidní a potěší.

V rozhovoru pro server Bloomberg West Fils-Aime ani v nejmenším nenaznačil, jaký výkon bude mít připravovaná konzole NX. Naopak uvedl, že v Nintendu se nezajímají o výkon, ale o hry samotné. „Pro nás to není o specifikacích, nezajímají nás teraflopy. Není to o hrubé síle toho kterého systému. Nás zajímá obsah. Nintendo je firma zaměřená na obsah, poskytujeme zábavu, která čaruje lidem úsměv na tváři. Takže co se nás týče, jsme oddáni myšlence přinést v budoucnu co nejlepší zábavu jak na NX, tak i na Wii U. Ať už Sony a Microsoft mluví o nových systémech v intencích výkonnosti, to si musí vybojovat oni. Nás zajímá vydávání skvělého obsahu a třeba současná reakce světa na Zeldu dalece překonala naše očekávání.“

Na dotaz, zda očekával pokles prodejů, protože zákazníci čekají na NX, Fils-Aime odpověděl, že nikoli a že kdykoli Nintendo vydá celosvětový produkt, je zájem velmi silný, jako tomu bylo v případě loňských her Splatoon a Super Mario Maker. Jakkoli je určitě sympatické, že se Nintendo snaží produkovat co nejlepší hry, zlí jazykové by mohli oponovat, že jich je na Wii U bolestně málo. Legend of Zelda: Breath of Wild sice upoutala pozornost moderním přístupem, z vizuálního hlediska je ale více než patrné, že čtyři roky stará konzole už nestíhá a silně potřebuje svého nástupce. Doufejme, že ačkoliv Nintendo ony zpropadené teraflopy nezajímají, přesto jich své nové konzoli nadělí co nejvíce, aby tu s námi nějaký ten rok smysluplně pobyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama