AMD přinese nové čipy, budou konzolové?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD přinese nové čipy, budou konzolové?

AMD přinese nové čipy, budou konzolové?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 4. 2016 14:09 2
Reklama

AMD se ve své aktuální finanční zprávě věnuje plánovaným ziskům z trojice nových čipů. O jejich detailech z hlediska technologie se zatím nic nedozvídáme, jsou to však tajnosti týkající se použití, jež budí největší zvědavost. Ty zároveň přilévají olej do ohně diskuzím na téma hardwarového upgradu konzolí.

Současné konzole jsou na trhu déle než dva roky a již při jejich uvedení se hovořilo o tom, že se s tehdejšími PC nemohou nijak poměřovat. Začínalo se mluvit o 4K rozlišení, což je standard, o kterém si současný konzolový hardware může nechat leda tak znát.

A je to právě společnost AMD, jež dodává hardware do konzolí od Sony i od Microsoftu a která by měla s největší pravděpodobností dodávat čipy i do Nintenda NX. Trojice nových produktů by tedy mohla například značit to, že produkce NX již brzy začne a že by se hardwary PS4 i Xbox One mohly přeci jen dočkat revize.

A zatímco v případě PS4 se po obrovské vlně spekulací může jednat o pravděpodobnost hraničící s jistotou, tak v případě Xbox One je situace ještě přinejmenším nejistá – Phil Spencer spekulace jako první nastartoval, jenže je následně hned nadvakrátdementoval.

Každopádně v případě produkce čipů ze strany AMD se mluví o tom, že dva z produktů dorazí na trh až v příštím roce a jeden ještě letos. To našeptává tomu, že datum vydání Nintenda NX i případné nové verze Xboxu je stále v nedohlednu, a že Sony chce novou konzoli nesoucí kódové označení Neo představit a především uvést na trh ještě letos na podzim. A pro zajímavost, s možností existence dvojího hardwaru jedné konzole všichni rozhodně nadšení nejsou.

Další alternativou může být to, že ovladač Nintenda může být samostatnou výpočetní jednotkou – jako takový by potřeboval vlastní grafický i celkový výpočetní hardware, a v tu chvíli by existence třetího čipu dávala smysl. Další alternativou k novému Xboxu by pak mohlo být vysvětlení takové, že Microsoft plánuje spíše kosmetickou revizi Xbox One, jež by mohla souviset mimo jiné i s tím, že Microsoft oznamuje ukončení produkce Xboxu 360.

Co si o tom myslíte vy? Stále se samozřejmě pohybujeme v rovině čirých spekulací, jeden by si ale snad i pomyslel, že jich je jednoduše už příliš mnoho na to, aby to nebyla pravda, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama