Nintendo NX má problémy s remastery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo NX má problémy s remastery

Nintendo NX má problémy s remastery

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

14. 4. 2016 09:03 5
Reklama

Spekulace kolem chystaného Nintenda NX v posledních dnech doslova vřou a po informacích o výkonu i "potvrzených" 3rd party hrách se k nám dostávají spekulace o remasterech. S těmi má ale údajně Nintendo velké problémy a není zaručeno, že jich bude tolik, jako tomu bylo v případě obou hlavních konkurentů.

Předně, spekulace pochází z NeoGAFu, tedy diskuzního fóra, které funguje přeci jen trochu selektivněji nežli Reddit a správci jednotlivých diskuzí se snaží, aby informace byly co nejpřesnější. Mají proto i systém na rozlišování "kvality" spekulací s tím, že nejvyšší - čtvrtý - stupeň, už je informace, která má několik zdrojů a lze ji považovat za velmi pravděpodobnou.

Právě sem spadají již dříve známé informace o tom, že NX bude výkonnější než PS4, co se procesoru, grafického čipu a operační paměti týče. Zdroje sice neuvádí přesné hodnoty, ale uvádí, že procesor by měl být až o třetinu rychlejší. S tím by pak logicky měla narůstat i velikost paměti, aby nedocházelo ke ztrátám výkonu právě v tomto ohledu.

Teď už ale ke hrám - údajně stoprocentně se dočkáme Super Smash Bros a Zeldy, což nejsou informace, které by byly jakkoliv překvapivé. Trochu zvláštní už je přístup ke Splatoon, s níž mají vývojáři údajně problémy ve smyslu migrace dat z Wii U na NX. Povést by se to ale nakonec mělo, vzhledem k tomu, že jsou interně potvrzeny i všechna DLC a cross-platform hraní.

Podobně je na tom i Mario Maker, se kterým to "důvěryhodné" zdroje vidí 50 na 50. Stejně jako v případě Splatoon, i tady nejsou vývojáři schopni přenést všechna data a zaručit stoprocentní kompatibilitu, nikde se ale nemluví o tom, že by měli problémy s překladem ovládání. Fanoušky to tedy dovádí k závěrům, že ovladač Nintenda NX skutečně bude mít displej (nebo dva) a nabídne určitou alternativu ke Smart Glass od Microsoftu a další podobné vlastnosti.

Jak už ale bylo řečeno několikrát, všechny podobné informace berte s rezervou, spíše jako okruhy, které by se mohly tu a tam střetnout s realitou a všichni společně počkejme do června na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama