Bully na PS4 zaostává za předchozí verzí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bully na PS4 zaostává za předchozí verzí

Bully na PS4 zaostává za předchozí verzí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 3. 2016 10:21 7
Reklama

Nečekané vydání školní open world akce Bully nám sice udělalo radost, její cena a podoba už ale nikoli. Neprávem opomíjená hra od studia Rockstar Vancouver by si rozhodně zasloužila větší péči. Ostatně podívejte se sami na srovnávací video.

Video zachycuje původní verzi pro PS2 z roku 2006, PC verzi z roku 2008 a aktuální verzi na PS4, pro kterou se těžko hledá správné označení, protože to není v pravém slova smyslu remaster ani výsledek obyčejné emulace. Když porovnáte jednotlivé verze, zřejmě dojdete k závěru, že zdaleka nejlépe vypadá ta pro PC - zejména, pokud se zaměříte na detaily oblečení, ostrost okolí nebo vykreslovací vzdálenost.

Přirozeně, PS4 verze vychází z PS2 verze, jenže se nabízí otázka, jaký má smysl vydat na PS4 za 409 korun hru, která se třeba na Steamu pro PC nabízí ve výrazně vylepšené Scholarship Edition za 10 eur, tedy v přepočtu asi 270 korun. Originální verze z PS2 se přitom v digitální edici prodává na PS3 za mnohem atraktivnějších 99 korun. Je přidaná hodnota (upscalované rozlišení, trofeje, Share Play, Remote Play) novinky dostatečná? To už si musí každý posoudit sám.

Za nás je ale tenhle výsledný produkt, jakkoli jde o atraktivní titul, s ohledem na svou cenu jen dalším hřebíčkem do rakve takzvané emulaci her z PS2 na PS4. Bully, u nás původně známé spíše jako Canis Canem Edit, je skvělá hra, o tom není pochyb. Ale PS4 verzi konkuruje mnohem levnější a výrazně lepší remaster Scholarship Edition, který vyšel kromě PC i na Xboxu 360 a Wii.

Ten kromě lepší grafiky nabízí i exkluzivní obsah, jako jsou nové mise, postavy, školní třídy, předměty či oblečení. Starší remaster se mohl pochlubit i zvukem v lepší kvalitě, více dialogy a kompetitivním multiplayerem pro dva hráče, který v původně hře chyběl. Scholarship Edition také využívala jiný engine než originál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama