Důvěryhodný zdroj rozkryl plány k NX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Důvěryhodný zdroj rozkryl plány k NX

Důvěryhodný zdroj rozkryl plány k NX

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 2. 2016 10:36 1
Reklama

Už několikrát jsme v novinkách na konto nové Zeldy spekulovali, že by mohla vyjít nejen na Wii U, jak Nintendo ujišťuje stávající majitele, ale také na příští konzoli s kódovým označením NX jako launchový titul. Nebyl by to ostatně první podobný případ. Titul Twilight Princess také vyšel koncem roku 2006 na dosluhující GameCube i fungl nové Wii.

Je celkem příznačné, že se nové spekulace na konto dalšího dílu The Legend of Zelda, který má být rovněž multiplatformní, objevily ve chvíli, kdy na trh míří právě The Legend of Zelda: Twilight Princess HD pro Wii U. Jak se zdá, informace ze zákulisí Nintenda pocházejí zřejmě z poměrně důvěryhodného zdroje. Uživatel NeoGAFu s přezdívkou Trevelyan9999 má podle svých slov ve firmě prověřený kontakt a ten mu potvrdil, že konzole NX vyjde ještě letos společně s novou Zeldou.

Zdroj je prý obeznámen s plány Nintenda i jeho marketingem a tvrdí, že stejná Zelda vyjde pro Wii U jako pro NX. Buď přímo ve stejný den, nebo jen krátce po sobě. Co má celé zprávě dodávat na vážnosti a uvěřitelnosti, je předchozí informace ze stejného zdroje. Uživatel Trevelyan9999 se totiž zmiňoval také o plánech Nintenda ohledně série Pokémon, které se mezitím potvrdily. Když si pozorní čtenáři spojily předchozí informace s tím, co jsme se v pátek dozvěděli o Pokémon Sun a Moon, je jasné, že zmíněný zdroj nestřílí jen tak od boku, ale měli bychom ho brát skutečně vážně.

Ostatní launchové hry vedle Zeldy pro NX jsou zatím neznámé. Ven se ještě dostaly nějaké finanční plány ohledně rozpočtu na marketing, ale těmi vás nebudeme mořit. Zajímavější je, že jedním z dalších titulů pro NX by mohl být třeba kousek nazvaný Mech Super eXtended. O jeho existenci jsme se dozvěděli - jako obvykle - díky síti LinkedIn. Francisco Mollá Gandía, který dělá u Byte4Games, v referencích prozradil, že pracuje na zmíněné hře pro PC, PS4, Xbox One a právě NX.

Z příspěvku uživatele Trevelyan9999 také vyplynulo, že se Nintendo před Vánoci, tedy někdy během podzimu, chystá zlevnit handheld 3DS. Není ovšem jasné, zda má jít o jednorázovou akci, nebo trvalou změnu. Krok by to nebyl nereálný, protože Nintendo oznámilo, že prodeje 3DS začínají zvolna klesat a tohle by je mohlo znovu povzbudit.

Velmi zajímavá je ale také informace, s níž přišlo Kotaku. I když vykládat si ji lze různě - jako potvrzení těchto zpráv i naopak. Trevelyan9999 provozuje i web a kanál na YouTube, odkud zmizely všechny informace vztahující se k tomuto úniku. Není ovšem jasné, zda to musel učinit třeba kvůli nátlaku ze strany Nintenda, anebo se tak rozhodl sám.

Každopádně berte všechny informace v novince s rezervou. Nicméně něco na nich zřejmě může být, když už se část zpráv od stejného původce potvrdila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama