Spousta novinek o sérii The Legend of Zelda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spousta novinek o sérii The Legend of Zelda

Spousta novinek o sérii The Legend of Zelda

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 11. 2015 16:04
Reklama

Noční přenos Nintendo Direct byl bohatý na zajímavé informace. Hned několikrát padla zmínka i o sérii Zelda, jejíž fanoušci se mohou těšit rovnou na několik novinek.

Nintendo potvrdilo, že The Legend of Zelda pro Wii U vyjde příští rok, jak se všeobecně předpokládalo. A to navzdory tomu, že by už mohl konkurovat dosluhující konzoli nový hardware s kódovým označením NX. Že by snad nakonec hra vyšla na obě platformy? Nebylo by to ostatně poprvé. Ale nepředbíhejme. Společně s potvrzením roku 2016 jsme se v případě nové Zeldy dočkali alespoň jednoho čerstvého obrázku. To je ale pořád asi tak vše, co můžeme s jistotou o netrpělivě očekávaném pokračování tvrdit.

Jenže kromě něj se mluvilo i o Twilight Princess z roku 2006. Hra, která se vyvíjela současně pro stárnoucí GameCube i nastupující Wii, se dočká HD reedice příští rok, kdy celá značka bude slavit úžasné 30. narozeniny. Remaster pochopitelně nabídne ostřejší grafiku a na starosti jej má australské studio Tantalus, zodpovědné třeba za port hry Unreal II: The Awakening pro Xbox. Nepůjde ale zdaleka jen o vizuální upgrade. Do obchodů titul dorazí společně s novou Amiibo figurkou, kterou můžete vidět na obrázku níže. Kompatibilní ale bude i s dalšími Zelda postavičkami ze Super Smash Bros.

I když neznáme podrobnosti, bylo řečeno, že postup z Twilight Princess uložený do Amiiba se nějak přenese i do nové Zeldy pro Wii U. Remaster má vyjít 4. března 2016, už jej lze předobjednat a jako bonus pak obdržíte soundtrack ze hry. Díky srovnávacímu videu se můžete podívat, jaký posun v grafice asi můžete od HD verze čekat.

Upřímně řečeno, pořád se nám ale nějak stýká po tech demu Zeldy, které Nintendo prezentovalo před lety na E3 a nikdy z něj už nic podobného nevzniklo.

Krátké video z nové Zeldy se objeví alespoň v samém závěru ukázky z Twilight Princess HD.

Kromě toho jsme se na konto série The Legend of Zelda dozvěděli, že Tri Force Heroes pro 3DS obdrží bezplatné DLC. Rozšíření nazvané The Den of Trials vyjde 2. prosince. Kromě nových dungeonů přidá i dva nové oblečky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama