Nintendo cenzuruje erotiku ve Fatal Frame
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo cenzuruje erotiku ve Fatal Frame

Nintendo cenzuruje erotiku ve Fatal Frame

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 10. 2015 10:24 14
Reklama

Někteří fanoušci se tomu podivovali už před rokem, když v Japonsku vyšel nejnovější díl ze série Fatal Frame, která je v Evropě známá pod názvem Project Zero. Pátý díl s podtitulem Maiden of Black Water má poměrně silný sexuální podtext a obsahuje mnoho erotických motivů. Minimálně v zemi vycházejícího slunce. Na západě ale museli vývojáři ubrat plyn.

Když se před rokem objevily na internetu některé lechtivé záběry z Maiden of Black Water, vzbudilo to slušné pozdvižení. Co naplat, že to nebylo poprvé. Nicméně tentokrát vývojáři skutečně přitlačili na pilu a v Japonsku hra vyfasovala dosud nejpřísnější rating. Důvodem jsou právě různé sexuální narážky, které přímo souvisí s tím, že nejnovější díl hororové série od Koei Tecmo sdílí stejnou technologii a některé její specifické vychytávky s bojovkou Dead or Alive 5. Což je u hry, kterou vydává a pomáhá produkovat Nintendo, obzvlášť pikantní a paradoxní. Vodou nasáklé a prosvítající šaty hlavních hrdinek byly zřejmě v kombinaci s bonusovými erotickými kostýmy obsahující spodní prádlo nebo plavky pro západní trh až příliš.

Některé tyto převleky tak ze hry zmizely. Platí to minimálně pro americkou verzi, kde novinka vyfasovala od ESRB rating 17+. Podle některých zpráv to má platit i pro evropskou verzi, nicméně to nemůžeme zatím jednoznačně potvrdit. I když nejde zrovna o klíčový prvek hry, byla by to trochu škoda, když hra s největší pravděpodobností v Evropě tak jako tak obdrží nálepku, že je do 18 let nepřístupná. Nad tím se pozastavují i někteří hráči v USA - jaký má vlastně smysl dále cenzurovat hry, které jsou beztak určené jen dospělým? V případě amerického trhu je podobný postup nicméně běžnější než v Evropě, která je k nahotě trochu shovívavější. Naštěstí.

Cenzura ostatně postihla na západě už regulérní druhý díl série i spin-off Spirit Camera: The Cursed Memoir z roku 2012 pro Nintendo 3DS. A není to rozhodně poprvé, co k něčemu podobnému iniciativně přistoupilo na západě samotné Nintendo. Veteráni série se spíš podivují tomu, že je třeba chránit dospělého hráče před odhalenou kůži, zatímco jiné očividně znepokojivé pasáže už dnes nikoho z míry nevyvedou. Ponechme nyní stranou úvahy o tom, zda do hry podobný obsah patří, či nikoli.

Jestli se opravdu tyto zásahy dotkly i evropské verze, zjistíme už brzy a určitě se s vámi o výsledek našeho pátrání podělíme. Hru už totiž pár dní testujeme a samozřejmě se dočkáte recenze. Tomu, že nepůjde jen o americký “problém”, ale nasvědčuje skutečnost, že na britském kanálu Nintenda na YouTube se v uplynulém týdnu objevil trailer lákající na speciální bonusové kostýmy Samus Aran a princezny Zeldy. A právě ty měly nahradit původní nemravné oblečky pro vyděšené a promoklé hlavní hrdinky.

Jak se to ostatně s náznaky erotiky ve hře má, se budete moci sami podívat už dnes odpoledne díky vysílání Hrajte s námi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama