Šéf Gearboxu utopil ve Vetřelci 10 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Gearboxu utopil ve Vetřelci 10 milionů

Šéf Gearboxu utopil ve Vetřelci 10 milionů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 7. 2015 09:37 11
Reklama

Randy Pitchford, šéf studia Gearbox Software, napumpoval podle svých slov do vývoje kontroverzně přijaté akce Aliens: Colonial Marines 10 milionů dolarů ze svého. A o všechny peníze přišel.

Pitchford se ke Colonial Marines vrátil na Twitteru, kde odhalil zajímavé detaily ohledně vývoje a financování hry i podstatu vztahů s vydavatelem, jímž byla společnost Sega. Titul, který se potýkal s drtivou kritikou hráčů, nedůvěrou Segy, obviněním ze zavádějících trailerů a klamavé reklamy, přesto spoluzakladatel Gearboxu i dnes brání.

Colonial Marines podle jeho slov potřebovali prodat alespoň tři miliony kopií, aby se hra zaplatila. Místo toho ale ve skutečnosti dokázala dosáhnout “jen” na metu 1,3 milionu, což z netrpělivě očekávané střílečky dělá jasný komerční propadák. I z toho důvodu se zmíněný obnos Pitchfordovi nevrátil, jak sám zdůraznil.

Fakt, že musel při financování vývoje sáhnout do vlastní kapsy, asi nejlépe svědčí o tom, jakou měla Sega k projektu důvěru a vztah. Na druhou stranu to ale také dokládá upřímnost Pitchfordových slov, když sám sebe a studio Gearbox opakovaně označil za největší fanoušky Vetřelce, pro které byla čest s touto značkou pracovat. Naneštěstí pocta, jíž se chystali sérii svou hrou složit, měla poněkud hořkou pachuť.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama