Splatoon Direct se věnuje olihní střílečce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Splatoon Direct se věnuje olihní střílečce

Splatoon Direct se věnuje olihní střílečce

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 5. 2015 13:16 1
Reklama

Na konci tohoto měsíce vychází očekávaná multiplayerová akce pro Wii U. Splatoon je v centru dění nejnovějšího Nintendo Direct, který o inkoustové střílečce prozradil snad úplně všechno.

Vyčerpávající půlhodinové video představuje všechny části hry. Různé mapy, na kterých se budou odehrávat multiplayerové souboje 4v4 nabídnou odlišné taktické možnosti, úzké chodbičky i rozlehlá prostranství. Zajímavý je komplexnější systém zbraní, který nabízí vždy několik poddruhů každému ze tří typů zbraní - pušek, ostřelovaček a válečků. Útočná olihní výbava pak ještě zahrnuje vedlejší zbraně jako granáty, senzory a miny, a super zbraně jako inkoustové bazooky, shozené bomby nebo inkoustová tornáda.

Zároveň jsme se dozvěděli, že výstroj olihniček, byť by se jednalo o sluneční brýle, stylovou čepici a barevné triko, bude mít vliv na jejich dovednosti. Oblečení nabídne užitečné bonusy k rychlosti, síle, obraně nebo třeba neviditelnému pohybu v inkoustu, a navíc se bude moci časem vylepšovat a poskytovat více bonusů.

Poprvé jsme také měli možnosti dozvědět se více o lokálním multiplayeru, který dvěma hráčům nabídne možnost změřit síly v Battle Dojo. Hráči se budou snažit v časovém limitu sestřelit nejen svého nepřítele, ale i balónky, za které dostane body. V poslední minutě se bodová odměna znásobí, takže může dojít k nečekaném obratu ve hře. Jeden hráč bude hrát na obrazovce ovladače a druhý klasicky na televizi.

Nintendo plánuje Splatoon pár měsíců po vydání zásobovat aktualizacemi zdarma, které do hry přidají složitější mapy, nový herní mód Tower Control, novou výstroj i nové zbraně. V srpnu přijde možnost utvořit soukromé bitvy pro osm hráčů a prozatím velice tajemný kompetitivní mód Rainmaker. Tvůrci plánují pravidelně uspořádat Splatfesty, celosvětové turnaje ve kterých si hráči vyberou jednu stranu, kterou budou po dobu turnaje reprezentovat. Hned první Splatfest naplánovaný na 27. června bude řešit závažnou otázku, zda je lepší rock nebo pop.

Zítra v sobotu 9. května proběhne celosvětový test, do kterého se může zapojit kdokoliv. Stačí z Nintendo eShopu stáhnout Splatoon Global Testfire a připojit se do tří hodinových testů, které proběhnou v 5-6, 13-14 a 21-22 hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama