Detaily o singleplayeru ve Splatoon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily o singleplayeru ve Splatoon

Detaily o singleplayeru ve Splatoon

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

24. 3. 2015 12:18 1
Reklama

Svoji inkoustovou střílečku nedávno Nintendo představilo několika americkým YouTuberům, kteří se dnes podělili o své dojmy z hraní singleplayerové části, tak i nového MP módu nazvaném Splat Zones.

Singleplayer YouTubeři přirovnávají k Mario Galaxy. Akce v úrovních se odehrává v malých arénách, mezi kterými se pohybuje pomocí přeskakovacích plošinek, barevných gejzírů či inkoustových nití. Střílečka se tak míchá s plošinovkou, neboť úrovně jsou poměrně členité a kromě ostřelování nepřátel je také třeba lézt po věžích s přeskakovat mezi plošinami. Někdy narazíte na houbové kostky, které se zvětší, když je naplníte inkoustem ze svých pušek. Po velkých kostkách pak můžete doskákat k další plošině a pustit se do likvidace nepřátel.

Příběh staví hodné olihničky do války proti zlým chobotnicovitým Octorianům, které olihním ukradli zdroj energie - obřího elektrického sumce. Je pouze na vás Octoriany přemoci a sumce získat zpět.

Octoriani přicházejí v několika podobách. Roboticky obrněná chapadélka s vrtulkami po vás střílejí za letu, jiné sedí za neprůstřelným sklem svých statických střílen, ale zcela nejzáludnější jsou Octolingové, Octarianské verze polidštělých střelců, kteří dokáží využívat všechny zbraně a fígly jako vy.

Nově se představil i multiplayerový mód Splat Zones, inkoustová variace na klasický King on the Hill. Dva týmy spolu soupeří o obarvení centrální zóny a udržení jejího vlastnictví po určitou dobu. Ve videu jsou vidět nové speicální zbraně, jako třeba inkoustová sprcha, která vám na chvíli vytvoří neprůstřelný štítk, sniperka, letecký útok nebo megafon, který zabije nepřátele v jednom směru, ale podlahu nepřebarví.

Ti, co si hru vyzkoušeli, pochvalují responzivitu ovládání i plynulou hru v 1080p/60 FPS a upřímně, která jiná hra to dnes dokáže? Mezi největšími výtkami se nicméně opět objevuje fakt, že multiplayer nepodporuje hlasovou komunikaci s ostatními hráči, která by se hodila do taktičtějšího módu Splat Zones spíše než do deathmatchového Turf War.

Zatím nevíme nic o délce singleplayerové kampaně, ani o přesném počtu map a herních módů pro multiplayer. Nicméně, Splatoon se jeví jako velice vydařená nová IP pro Nintendo. Na Wii U se hra objeví už v květnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama