S válečkem do arény ve střílečce Splatoon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S válečkem do arény ve střílečce Splatoon

S válečkem do arény ve střílečce Splatoon

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 3. 2015 10:19 2
Reklama

Barevná multiplayerová střílečka pro Wii U by měla vyjít už v květnu. Souboje dvou čtyřčlenných týmů složených z polidštěných olihní nejsou o největším počtu fragů, ale o pokrytí co největšího území arény barvou svého týmu. K tomu kromě základních pistolí hráčům pomůže i několik power-upů, mezi nimiž najdeme i velký váleček.

Nejnovější video ukazuje powerup v akci a kterak s ním lze barvou ohodit i vzdálenějšího nepřítele. Kromě válečku ohliničky mají přístup k vysokým inkoustovým tornádům, inkoustovým sniperkám nebo ke granátům, které obarví oblast okolo výbuchu.

Splatoon přijde i se singleplayerovou kampaní, která byla představena loni v listopadu. Tam se budou hráči muset vypořádat s AI boty v úrovních více zaměřených na platforming. Tvůrci prý pracují i na lokálním multiplayeru, který by mohl fungovat podobně jako v Hyrule Warriors - tedy jeden hráč hraje na televizi, druhý na GamePadu.

Obavy ohledně životnosti titulu vyvolala zpráva, že online multiplayerový zápas ve Splatoon začne pouze v případě, že se připojí všech osm hráčů, kteří mohou být z celého světa. Navíc by údajně neměla být podporovaná hlasová komunikace přes ovladač... Zdá se, že Nintendo prostě vykročilo správným směrem, ale pořád nechápe, proč by se spolu hráči chtěli při kooperaci domlouvat nebo hrát v týmu třeba i s boty než se připojí někdo nový.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama