Bayonetta 2 na PS4, XOne zkrátka nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bayonetta 2 na PS4, XOne zkrátka nebude

Bayonetta 2 na PS4, XOne zkrátka nebude

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 10. 2014 15:46 3
Reklama

Vydání druhého dílu akční hry se sličnou hrdinkou jako exkluzivitu pro jistou konzoli není případ pouze Rise of the Tomb Raider, ale také pokračování Bayonetty, hack'n'slash akce, která v roce 2009 vyšla na PS3 a Xbox 360. Bayonetta 2 vychází tento měsíc exkluzivně na Wii U a dle Hideki Kamiji z Platinum Games se na jiné konzole nepodívá.

Kamija docela rázně odpověděl na často klazené otázky, zda se jejich hra nedočká uvedení na PS4 a Xbox One: „My z Platinum Games jsme vývojáři a dostáváme podporu od vydavatelů tím, že děláme hry tak, jak si přejí nebo navrhnou. Co se týče Bayonetty, vytvořili jsme ji po podepsání dohody se Segou. Poté se rozhodlo, že se také vytvoří pokračování, a tak se začalo pracovat na Bayonetta 2. Když jsme se se hrou dostali do jisté fáze, v Sega se rozhodli, že práce na pokračování nejsou dobrým nápadem, a tak se vývoj dočasně zastavil," vysvětlil Kamija v odpovědi fanouškům hry.

„Bez financování jsme neměli možnost pokračovat ve vývoji, ale chtěli jsme tuto částečně hotovou Bayonettu 2 dostat mezi hráče jakýmkoliv způsobem. Tak jsme hru nabízeli různým vydavatelům, ale protože se jedná o velký titul, nemohli jsme najít partnera. Nakonec to vypadalo, že Bayonetta 2 bude úplně zrušena, když přišlo Nintendo a nabídlo pomocnou ruku a my jsme mohli vývoj opět nastartovat. Hra byla vydána minulý týden [v Japonsku], takže po pěti letech jsme konečně mohli Bayonettu 2 dostat mezi hráče."

"Když znáte tyto okolnosti, zajímal by mě důvod, proč se někdo stále zlobí na Nintendo. Může mi to někdo jednoduše vysvětlit? Jak jsem řekl dříve: jestli chcete Bayonetta 2 na PS4 nebo Xbox One, co se třeba zeptat Nintenda? Jestli Nintendo neřekne ano, tak se to nestane. A když už tam budete, zeptejte se také na Maria a Zeldu."

Bayonetta 2 vychází 24. října a hra se sexy čarodějnicí prozatím sbírá samé skvělé hodnocení - 38/40 ve Famitsu a 10/10 od Edge. My recenzi i hodinové hraní plánujeme na příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama