Child of Light otevírá cestu dalším hrám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Child of Light otevírá cestu dalším hrám

Child of Light otevírá cestu dalším hrám

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 9. 2014 08:20
Reklama

Malované RPG ze záčátku roku uchvátilo nejen nás, ale i hráče po celém světě. Ubisoft si je nadšeného ohlasu vědom a plánuje vývoj her v podobném stylu. V rozhovoru pro CVG se o tvůrcích Child of Light, podpoře talentovaných vývojářů a budoucnosti menších her bavil výtvarný viceprezident Lionel Raynaud.

„Z Child of Light máme velikou radost. Tým odvedl skvělou práci a hra měla vynikající ohlasy (...) Tým se během vývoje naučil mnoho ohledně mechanismů RPG, čímž se vytvořila skupina lidí, kteří nyní spolu chtějí nadále pracovat a je jedno, zda na malé hře či ne." pochlubil se Raynaud a dodal, že takové skupiny jsou mezi vývojáři velice ceněné pro svoji tradičně kvalitní práci.

„Takže ano, budeme podporovat další projekty podobné Child of Light a je možné, že v budoucnosti budeme mít mnohem víc takových her. Už nyní mám mnoho různých projektů ve fázi návrhů," potvrdil Raynaud.

I generální ředitel Ubisoft Montreal, Yannis Mallat, vidí tvorbu menších titulů po boku AAA her jako směr, kterým by se firma měla vydat: „Myslím si, že je opravdu zajímavé vytvářet takový rytmus v kariérách tvůrčích lidí, kdy jim umožníte pracovat a velkých tříáčkových hrách a pak dělat něco jiného a pak se třeba zase vrátit. Není to něco, co budu nakazovat, ale pokud se naši zkušení kreativci budou chtít vrhnout na něco osobního, pak by se to mělo zvážit."

Child of Light otevírá cestu dalším hrám
i Zdroj: Hrej.cz

„Pro mě je důležité, že projekty jako Child of Light a Far Cry: Blood Dragon existují a vědět, že pro ně tady máme místo." dodal Mallat.

Child of Light byl projekt Patricka Plourdeho, zkušeného producenta, který stál na vedoucích pozicích u titulů Assasin's Creed: Brotherhood a Far Cry 3. Ubisoft umožňuje vývojářům mezi projekty navrhnout vlastní nápady na hry (tak vznikl nejen Child of Light, ale i Valiant Hearts nebo Far Cry 3: Blood Dragon) a Plourdeho návrh se ujal.

Od vydání stahovatelné hry Plourde tým stojící za Child of Light opustil kvůli práci na jiném projektu. Sám tvrdí, že nedokáže dlouho zůstat na jednom místě a je tedy docela možné, že pod jeho vedením vzniká další autorský počin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama