Watch Dogs 2 čeká mnoho změn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Watch Dogs 2 čeká mnoho změn

Watch Dogs 2 čeká mnoho změn

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 9. 2014 07:43 11
Reklama

Ačkoliv se z hackerské akce Watch Dogs nakonec nevyklubala zas taková pecka, kterou hráčům Ubisoft v prodloužené marketingové kampani sliboval, podle výtvarného viceprezidenta Lionela Raynauda se hře podařilo úspěšně vybudovat značku se slibnou budoucností. Pokračování je tak přinejmenším v koncepční fázi a Ubisoft Montreal se hodlá s problémy první hry radikálně poprat.

„Přijetí hry bylo vlastně velmi podobné prvnímu Assassin's Creed," přiznal Raynaud v rozhovoru pro CVG a dodal, že v obou případech byla kritika oprávněná. „Měli jsme tehdy hodně problémů s opakovatelností herních smyček a mohli jste citít, že hra byla zkrátka takový první pokus (...) S Watch Dogs je to stejné: bylo složité udělat všechno správně a kvůli tomu jsme potřebovali více času."

„Byly tam očividné problémy. Rozhodně chceme tyto kazy na hře odstranit a překvapit hráče, jak radikálním způsobem tyto části hry změníme."

Půlrok navíc Ubisoftu umožnil hru vydat v ucelenější podobě a prvky, které ve hře neseděli si tvůrci nechali pro pokračování. I tak se ale hra nevyhla problémům s hratelností, čehož si jsou vývojáři vědomi: „Byly tam očividné problémy. Rozhodně chceme tyto kazy na hře odstranit a překvapit hráče, jak radikálním způsobem tyto části hry změníme."

„Máme cíl vytvořit hry se systémy, které hráčům dávají více kontroly a svobody, které jim umožňují objevovat svět podle svého (...) Tento náš cíl ale vyžaduje, abychom vytvořili technologie, které jsme pro Watch Dogs 1 neměli. Společně s opravami problémů a úpravami toho, co naopak ve hře fungovalo, je to pravděpodobně ten způsob, jak přistoupíme k Watch Dogs 2."

Watch Dogs 2 čeká mnoho změn
i Zdroj: Hrej.cz

Ony radikální změny by se mohly týkat například obsazení, překopání hackovacího systému nebo i geografického zasazení. Ostatně pár týdnů po vydání hry se o svých nápadech pro pokračování rozhovořil generální ředitel Ubisoftu Yves Guillemot, kdy přiznal, že Aiden nepatří mezi nejoblíbenější postavy a je tedy možné, že se zázračný telefon v příštím díle dostane do rukou někoho jiného.

Tento měsíc Watch Dogs čeká příběhový nášup v podobě DLC Bad Blood, ve kterém v hlavní roli stane sympatičtější hacker T-Bone. Jedna z novinek, kterou DLC přinese, je několik co-op misí pro dva hráče, jež budou vyžadovat vzájemnou spolupráci. Není těžké si domyslet, že Ubisoft tak vyzkouší, jak bude co-op ve hře fungovat a jak na něj hráči zareagují a možná si tak připravují půdu pro jednu z novinek právě pro pokračování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama