Bayonetta se odhaluje v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bayonetta se odhaluje v novém ND

Bayonetta se odhaluje v novém ND

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 9. 2014 06:55 4
Reklama

Přimou linku od vývojářů ke hráčům tentokrát Nintendo Direct využilo k představení sexy akční hry Bayonetta 2, asi dosud jediného titulu pro Wii U s nálepkou 17+. Dva vývojáři z Platinum Games, režisér Jusuke Hašimoto a producentka Akiko Kuroda, se pochlubili svojí „non-stop climax action game" v půlhodinovém videu a ukázali, co všechno od čarodějnice se sklony k nudismu můžeme v exkluzivním pokračování pro Wii U čekat.

Vrací se Bayonettina specialita, bojové umění založené na čtyřech pistolích - dvě v rukou a dvě místo podpatků - a samozřejmě i její oblečení a magie, které vychází z jejích vlasů. Kdykoliv tedy kouzlí či vyvolává pekelné démony, její svůdné tělo se na chvíli odhalí. V tomto díle se Bayonetta vydává do pekla, aby zachránila duši své kamarádky Jeanne, jež byla do Inferna stažena démony. Proti ní povstanou různí andělé a démoni, kteří mají na čarodějnice spadeno a fanoušci se můžou těšit na větší počet různých nepřátel než v předchozím díle.

Soubojový systém vychází z řetězení útoků do silných kombinací. Ty vycházejí ze dvou typů - útok zbraněmi v rukou a útok zbraněmi na nohou. Její zbraňový arzenál nezůstává jen u střelných podpatků, ale postupně může využívat i další zbraně, které mají jiné kombinace útoků v závislosti na tom, zda je má v rukou či na nohách. Video ukazuje meče, kosu, obří kladivo, biče, plamenomety i takový luk s jedovatými šípy, takže je určitě z čeho vybírat.

Bayonetta se odhaluje v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz

Dalším důležitým prvkem je Witch Time, krátkodobé zpomalení času, které nastane, když se Bayonetta na poslední chvíli vyhne útoku. V tomto momentu nejsou protivníci schopni se bránit a vy jim tak můžete zasadit pěkně nepříjemnou ránu. Witch Time také Bayonettě nabíjí její kouzelnou sílu, kterou může využít k vyvolání efektních mučidel nebo spustit mocný Umbran Climax, při kterém jí ochočení démoni pomůžou kosit nepřítele na větší vzdálenost tvrdými útoky.

Z poražených nepřátel padají svatozáře, herní měna, za kterou si můžete koupit nové pohyby, zbraně, pomocné předměty a samozřejmě i nové oblečky. Kromě estetické hodnoty tyto kostýmy s sebou přinášejí i jisté bonusy pro Bayonettu, třeba nové chvaty. Platinum Games odhalili šaty vycházející z princezny Peach, princezny Daisy, Linka, Samus a nově i Star Foxe.

Bayonetta se odhaluje v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz

Nakonec vývojáři představili online kooperační mód Tag Climax, ve kterém se dva hráči bok po boku utkají v soubojích s nepřáteli v rolích Bayonetty, Jeanne, pekelného barmana Rodina a možná i dalších. V tomto módu hráči mohou získat další svatozáře, které využijou i v singleplayeru. Hra umožní navýšit obtížnost soubojů, tak aby si i pokročilí hráči mohli vytvořit pořádnou výzvu. Vývojáři nakonec ukázali, jak co-op vypadá v pohybu a pokusili se porazit mechanického bosse s vysokou obtížností.

Bayonetta se odhaluje v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz

Bayonetta 2 vyjde koncem října v krabicové i digitální verzi, ale ta krabicová bude obsahovat kód na stažení Wii U verze předchozího dílu Bayonetta. Při pořízení přes Nintendo eShop ale bude při koupi aplikovaná sleva, která celkovou cenu obou titulů sníží na úroveň krabicové verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama