Hackeři se dostali do Mario Kart 8
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hackeři se dostali do Mario Kart 8

Hackeři se dostali do Mario Kart 8

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 7. 2014 18:57
Reklama

Jakmile hackeři rozlousknou vývojářský kód, většinou to pro hru a poctivé hráče znamená těžké chvíle. Ne tak v tomto případě, alespoň prozatím. YouTuber MrBean35000vrr o víkendu zveřejnil video dokazující, že se mu povedlo vniknout do kódu Mario Kart 8 a samotného OS konzole. Na videu pak představuje různé změny, které dokázal nastavit.

Nejde o nic převratného, tu pozměnil název trati, jinde změnil písničku, v menu Wii U pak prohodil jistý font za jiný, ale rozhodně se jedná o důkaz, že nyní dokáže s kódem hry i systému konzole manipulovat. Dle popisu videa prý využil zranitelného místa v prohlížeči a za běhu provádí změny v RAM.

Komunita okolo hry a konzole se při zprávě o prolomení ochrany trochu otřásla. Málokomu se líbí otevření dveří cheaterům, kteří by mutliplayer v závodní hře zkazili. MrBean35000vrr však prohlásil, že nemá zájem způsob, jakým se do kódu dostal, nikde zveřejnit. Doufá, že se mu podaří vytvořit uživatelské mody, které by hře prodloužily životnost, jako se stalo u Mario Kart pro Wii, která takto od komunity dostala 216 nových tratí, na kterých šlo závodit i online.

Znamená pokročilejší hello world hřebík do rakve konzole od Nintenda, či se nově otevřená cesta do hlubin duše Wii U zalepí příštím updatem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama