proc-je-novy-rayman-multiplatformni
Novinka Proč je nový Rayman multiplatformní?

Proč je nový Rayman multiplatformní?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

20. 6. 2013 14:57
Reklama

Přestože se při oznámení plošinovky Rayman Legends předpokládalo, že jde o titul exkluzivní pro Wii U, nakonec se z nového dobrodružství Raymana stal multiplatformní kousek, který na trh dorazí simultánně až na konci letních prázdnin, a to pro Xbox 360, PlayStation 3, Wii U a PS Vita. Důvodem změny prý byla obava ze slabých prodejů na strádající konzoli Nintendo Wii U.

„Viděli jsme, že se na Wii U neprodá dostatek her. Rayman bude fantastický a my nechtěli, aby tvůrci, kteří udělají tak skvělý titul, byli zklamáni ze slabých prodejů,“ přiznal v rozhovoru s portálem GamesBeat šéf společnosti Ubisoft Yves Guillemot.

„Rozhodli jsme se, že Rayman Legends připravíme i na jiná zařízení, aby si ji mohli zakoupit všichni hráči. Díky získanému času jsme alespoň verzi pro Wii U vylepšit,“ doplnil Guillemot, který se nedočkavé fanoušky na Wii U pokusil uklidnit alespoň samostatně hratelným módem Rayman Challenges.

„Myslím si, že to bylo dobré rozhodnutí pro hráče i vývojáře. Mým úkolem je zajistit, aby byli vývojáři spokojeni s kvalitou toho, co dělají, a s počtem hráčů. Kvalita hry vzrostla, protože na ní mají více času. Rayman Legends je daleko obsáhlejší a já si myslím, že půjde o jeden z nejlepších kousků, jaké jsme kdy udělali,“ uzavřel ambiciózně šéf francouzského herního gigantu.

Ubisoft si je tak návratem oblíbeného hlavního hrdiny, který i bez kloubů skáče jako o život, velmi jistý a my se můžeme jen těšit, až zjistíme, zda hra bude skutečně tak skvělá, jak tvůrci tvrdí. Zatím se můžete mrknout na videa z E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama