tvurci-serie-epic-mickey-zaviraji-kram
Novinka Tvůrci série Epic Mickey zavírají krám

Tvůrci série Epic Mickey zavírají krám

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 1. 2013 20:58
Reklama

Společnost Disney dnes potvrdila uzavření amerického studia Junction Point. „Se smutkem jsme dnes naší videoherní divizi oznámili změny, které zahrnují uzavření Junction Point Studios. Tyto změny jsou součástí našich průběžných snah zaměřit se na rozvíjející se platformy a naše klíčové priority. Warrenu Spectorovi a jeho týmu Junction Point jsme mimořádně vděční za jejich podíl na titulech Epic Mickey a Epic Mickey 2,“ uvedl tiskový mluvčí Disneyho.

Ten důvody uzavření studia, které sídlí v texaském Austinu (stejně jako Vigil Games), nesdělil, ovšem tentokrát je není obtížné odhalit. Zmíněný druhý díl Epic Mickeyho si totiž v obchodech vedl velmi mizerně a za dva poslední měsíce loňského roku se ho na všech platformách prodalo pouze 270 tisíc kusů. Přitom jednička pouze na Wii za stejnou dobu zaznamenala 1,3 milionů kopií.

Zástupci společnosti Disney navíc už dříve oznámili, že se dále hodlají zaměřit spíše na výnosnější digitální a mobilní tituly. Výjimkou bude pouze projekt Infinity, o němž si můžete přečíst všechny informace v našem preview. A co bude dále dělat Warren Spector? Na hrách Disneyho už se tento slavný vývojář podílet nebude, podle svého profilu na síti LinkedIn totiž hledá nové výzvy. Držme mu palce, ať své kreativní vize bude moci rozvíjet i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama