epic-mickey-2-se-prodava-mizerne
Novinka Epic Mickey 2 se prodává mizerně

Epic Mickey 2 se prodává mizerně

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 1. 2013 09:27 1
Reklama

První díl arkády Epic Mickey se nedočkal zrovna vlídného přijetí, přesto si komerčně vedl celkem solidně, když se dodnes celosvětově prodalo 2,8 milionů kopií. Pokračování, které vyšlo loni na podzim, je na tom daleko hůře – podle informací LA Times se Epic Mickey 2 (naše recenze) v Severní Americe do konce roku 2012 dočkal pouze 270 prodaných tisíc kopií, a to na všech platformách (PS3, Xbox 360, Wii a Wii U) dohromady. Přitom první díl za stejnou dobu pouze na Wii zaznamenal 1,3 milionů prodaných kusů.

Pokud se tak prodeje ještě nezlepší, pravděpodobně se kvůli vysokým produkčním nákladům nedočkáme pokračování. O něm už Warren Spector mluvil. „Byl bych velmi rád, kdyby série pokračovala. Ve Wastelandu ještě můžeme vyprávět mnoho příběhů o myšákovi Mickeym nebo králíčkovi Oswaldovi,“ řekl Spector a pak naznačil, že by se mohli objevit i další hrdinové: „V záloze čekají kačeři – Donald a Scrooge. Mluvili jsme také o Goofym, Gremlinech a mnoha dalších postavách.“

Pokračování Epic Mickeyho se přes ambice Spectora zdá nepravděpodobné, videoherní divize společnosti Disney navíc aktuálně sází na projekt Infinity, o němž si můžete přečíst čerstvé informace v našem preview.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama