miyamoto-ohlasil-nove-pikminy-pro-wii-u
Novinka Miyamoto ohlásil nové Pikminy pro Wii U

Miyamoto ohlásil nové Pikminy pro Wii U

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 6. 2012 16:50
Reklama

Na úvod konference Nintenda vystoupil Shigeru Miymato, hlavní kreativec japonské společnosti, a představil další pokračování kouzelné strategické série Pikmin, o kterém se mluví už dlouho. Přestože se původně spekulovalo, že vyjde už na původní Wii, nakonec se jej dočkáme až pro konzoli Wii U. „Chceme naplno využít specifické ovládání Wii U a také technologické možnosti konzole,“ potvrdil Miymato a pustil in-game ukázku.

V ní jsme mohli sledovat svět, který se podobal předchozím dílům série. Byl ale zřetelně detailnější a celkově uhlazenější. Prostředí má nabízet více interaktivity, Pikmini třeba budou stavět mosty nebo ničit objekty, k čemuž je určen nový typ Pikminů – rock Pikmin. Hratelnost pochopitelně vychází z úspěšných základů, a tak bude největším vylepšením pravděpodobně upravené ovládání.

Hráči mohou používat jak původní ovladače Wiimote a Nunchuk, tak Wii GamePad v podobě tabletu (na kompletní ovládání stačí sám). Ten bude ideální pro podrobné sledování mapy, kde přehledné uvidíte až stovku svých Pikminů a jejich čtyři šéfy. Pikmini stále mají své kouzlo, což Miyamoto doložil na konci prezentace, kdy ze svého saka vytáhl jednoho malého červeného plyšáka. Datum vydání je třetích Pikminů je zatím neznámé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama