vyvojar-zeldy-pochlebuje-novemu-wii-u
Novinka Vývojář Zeldy pochlebuje novému Wii U

Vývojář Zeldy pochlebuje novému Wii U

Ondřej Švára

Ondřej Švára

12. 9. 2011 06:38
Reklama

V duchu rostoucích prodejů zlevněného 3DS se Nintendo snaží vylepšit kredit také dalšímu svému hardwaru, který zatím budí u akcionářů rozpaky, a to aniž by si jej kdokoliv vyzkoušel. Na mysli máme samozřejmě domácí konzoli/tablet/handheld Nintendo Wii U, o jehož vývoji se nyní šíří nelichotivé zvěsti.

Hernímu zařízení, plánovanému na příští rok, nyní kamarádsky pochlebuje Eiji Aonuma, producent slavné série The Legend of Zelda. Spřízněnec Nintenda Aonuma raportuje, že celý vývojářský tým je z Wii U "vzrušen" a že se perfektně hodí pro vývoj nového dílu hry. "To, co jsme předvedli na E3, bylo demo s hrubou představou o tom, kam by Zelda ve vysokém rozlišení mohla směřovat. A výkon Wii U nás předurčuje k tomu, abychom v Zeldě opravdu předvedli věci, které dosud nebyly možné. Zelda se díky Wii U změní a vyvine," říká Aonuma.

Tolik k Wii U. Zajímavé je ale také to, že ačkoliv tým Zeldy zatím nepotvrdil žádný HD spinoff, o handheldovém portu na 3DS se vůbec nepochybuje. "Na něm se totiž dají dělat hry, kde 3D opravdu něco znamená," glosuje vývojář.

Každopádně první nadcházející díl Zeldy se jmenuje Skyward Sword a vyjde letos v listopadu ještě pro staré Wii jako zřejmě úplně poslední first party hra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama