princezna-zelda-slavi-narozeniny
Novinka Princezna Zelda slaví narozeniny!

Princezna Zelda slaví narozeniny!

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2011 17:55 7
Reklama

Po Mariovi se dnes svých 25. narozenin dočkala i princezna Zelda. 21. února 1986, tedy přesně před čtvrt stoletím, se v Japonsku dostal do prodeje kousek s tehdy neznámým názvem – The Legend of Zelda – pro konzoli Famicom (NES). Od té doby dítko Shigeru Miyamota a Takashiho Tezuky vstoupilo do srdcí mnoha fanoušků dobrých her. Vždyť do dubna 2010, kdy se Nintendo naposledy pochlubilo svými výsledky, se prodalo 59 milionů kopií celkem 17 různých titulů této značky. Postava Zeldy se krátce objevila i v arkádě Super Smash Bros. a v několika podobných titulech.

Nintendu další miliony prodaných kusů přibudou po vydání dvou titulů, které chystá. Remake The Legend of Zelda: Ocarina of Time z roku 1997 pro handheld 3DS je již téměř hotový, japonská společnost pouze čeká na vhodný čas, kdy jej vypustí na trh. Nová Zelda pro Nintendo Wii – Skyward Sword – byla před Vánocemi hotova teprve z poloviny, takže ji očekáváme nejdříve v závěru tohoto roku, je ale možné, že ani ten nestihne.

Velké téma k narozeninám série The Legend of Zelda připravil americký server 1UP, pokud vás tato značka zajímá, určitě si jej pročtěte. Za Hrej.cz přejeme Zeldě, Linkovi a dalším oblíbencům z království Hyrule vše nejlepší!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama