warren-spector-obhajuje-epic-mickey
Novinka Warren Spector obhajuje Epic Mickey

Warren Spector obhajuje Epic Mickey

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

8. 12. 2010 14:57 2
Reklama

Pokud je něco nové hře Warrena Spectora, řeč je pochopitelně o Epic Mickey, vyčítáno, pak je to hodně chaotická kamera, ke které naleznete výtky i v naší chystané recenzi, jež by měla vyjít o víkendu. Spectorovi se pochopitelně pranic nelíbí, jak kritici sypají hlínu na jeho čerstvě narozené dítko a neváhá se bránit. Konkrétně v interview pro herní divizi stanice MTV.

"Za prvé bych chtěl říci, že neexistuje jediná hra, kterou bych nedokázal za třicet vteřin rozbít a stěžovat si, jak je v ní tupá kamera. A za druhé, problémů, kterým jste ve třech rozměrech nuceni čelit, je daleko více, než jsem si kdy představoval. Je to ta největší překážka při vývoji hry. Nikdo to nedělá zcela správně - nejvyšší metou je co nejméně to pokazit. Rovněž bych chtěl na správnou míru uvést jednu klíčovou věc - nejedná se o plošinovku. Jedná se o hru, která si bere cosi z žánru plošinovek, akčních adventur a RPG, všechny tyto prvky vzájemně zkombinuje, ale přitom si zachovává originálního ducha. Kamera zkrátka nešla přesně vybalancovat ani pro jeden z těchto žánrů. Je to o kompromisech. Chtěli jsme hráčům poskytnout co největší možnou svobodu, takže jsme si tím pádem na sebe i trochu upletli bič, to přiznávám. Ale i tak jsem ohromně pyšný na to, co dovedli kluci z našeho týmu udělat s kamerou, opravdu hrozně moc. A prosím, nesrovnávejte Epic Mickeyho s Mariem, protože ty dvě hry jsou někde úplně jinde."

OK Warrene, my je srovnávat nebudeme, ale proč je tedy srovnáváš ty? Toto prohlášení si Spector možná mohl úplně odpustit. Chyby v kameře jsou totiž zcela evidentní a pokud je ani samotný velký designér nevidí, pak se svévolně stylizuje do role osamělé plačky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama