warren-spector-o-hre-epic-mickey
Novinka Warren Spector o hře Epic Mickey

Warren Spector o hře Epic Mickey

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 8. 2010 13:23
Reklama

Okolo hry Epic Mickey, která je doposud ohlášena jako Wii-exkluzivita, se už poměrně dlouho rojí spekulace, které ji spojují s Xboxem 360 a PlayStationem 3. Zatím sice není nic potvrzeného, ale minimálně hlavní designér Warren Spector by se případné konverzi rozhodně nebránil. Prozradil to v rozhovoru pro web AtomicGamer a přidal hned několik důvodů, proč je nyní konverze technologicky možná.

"Pochopitelně to má souvislost s uvedením pohybového ovládání na zbylé dvě konzole. Jak PS Move, tak Kinect by mohly sloužit jako náhrady za Wiimote, pro který je hra designována primárně. Předtím, než byly tyto technologie uvedeny, něco takového možného nebylo, protože celá hra je založena na pohybových gestech. Teď v tom ale, z technického hlediska, nevidím žádný problém."

To je sice hezké, že v tom Spector nevidí žádný problém, ale on pochopitelně není tím člověkem, který bude mít ve finále poslední slovo nad případnou konverzí. Bylo by však od firmy Disney pošetilé, kdyby nezkusila herní návrat slavného myšáka Mickeyho na "velké" konzole minimálně zkusit, protože už teď, kdy hra ještě není na trhu ani ve verzi pro Wii, by si ji jistě chtělo zahrát obrovské množství lidí. Neberte to však jako nějakou bernou minci. Hra je zatím ve vývoji pouze pro Wii a tak to asi nějaký čas i zůstane.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama