yuji-naka-nechce-dalsi-nights
Novinka Yuji Naka nechce další NiGHTS

Yuji Naka nechce další NiGHTS

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

14. 7. 2010 12:36
Reklama

¨Konzole Sega Saturn neměla příliš šťastný, natož dlouhý život. Přesto však na ní vzniklo několik her, které stojí za zahrání i dnes. Jako třeba NiGHTS: Into Dreams. Netradiční plošinovka se dočkala dokonce pokračování v podobě NiGHTS: Journey of Dreams na Nintendo Wii. Yuji Naka, který jen tak mimochodem také vymyslel postavičku Sonica, se však k dalším dílům staví velmi skepticky. Považuje totiž celou Nights sérii za něco, na co by se už nemělo sahat, neboť tak, jak to teď je, je to dokonalé.

"Mnohokrát se mě lidé ptali, zdali bych neměl zájem udělat pokračování NiGHTS, ale já jim vždy musím odpovědět, že ne. Je to stejné, jako když se Spielberga ptají na to, zda by nechtěl udělat druhý díl E.T. Mimozemšťana. Jsem prostě spokojen s tím, co jsme udělali tehdy a nechci na tom nic měnit. Nechci si ten zážitek zkazit."

Existuje však šance, že Naka dá minimálně svolení k tomu, aby vzniknul remake pro Xbox Live Arcade a PlayStation Network, obzvlášť teď, když Sega vydává jednu svou starou klasiku na digitálních službách za druhou. "Znovuvydání té samé hry by jistě možné bylo, s tím bych neměl problém", potvrdil Naka.

Sega v současné době připravuje předělávky starších her ze Segy Dreamcast a již dříve vydala na PC a na konzole hry z konzole Mega Drive. Saturnovské hity jsou tak, zdá se, pouze otázkou času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama