epic-mickey-bude-mixem-hernich-stylu
Novinka Epic Mickey bude mixem herních stylů

Epic Mickey bude mixem herních stylů

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 7. 2010 17:23 2
Reklama

Nové dobrodružství myšáka Mickeyho jistě při prezentaci na E3 zaujalo nejednoho majitele Nintenda Wii. Warren Spector v rozhovoru pro Edge svůj nový projekt pořádně okomentoval. Myšlenka na něj vznikla ze zajímavého spojení. "Nastartoval jsem přípravy tohoto projektu, protože jsem chtěl spojit to nejlepší z dobrodružných her jako je Zelda, ze skákaček jako je Mario a z mých vlastních titulů jako je Deus Ex," popsal svou inspiraci Spector, jenž se dále začal zabývat herními mechanismy. "Jsou zde tři různé typy lokací – úkolové mapy, cestovní mapy a akční mapy. V úkolových mluvíte s lidmi, získáváte questy a nápovědy, jak je splnit. V akčních mapách používáte vše, co umíte – po celou dobu je to akce, takže očekávejte, že potkáte nepřátele a občas možná i nějaké přátele."

Možnost interakce s prostředím je velmi důležitá pro herní koncept . Hráč v herním světě najde mnoho skic, které může proměnit v reálné věci. "Všechny mají vícero použití. Jsou jako nástroje v Zeldě. Tam ale většinou nástroje používáte pouze za jedním účelem a na jednom místě. V Epic Mickey můžete použít nástroje kdekoliv," uvedl dále Spector. Ten také u tohoto titulu považuje za mimořádně důležitou grafickou stránku hry. "U svých her obvykle preferuji hratelnost před grafikou. Tentokrát je ale vše na stejné lodi, tým grafiků je opravdu na vysoké úrovni,“ pochválil si Spector.

Zajímavá je také odpověď na otázku, zda by herní koncept mohl fungovat i bez Mickeyho Mouse. "Určitě by šlo hru takto vytvořit, ale nedělal bych to. Velmi mnoho inspirace vzešlo právě od společnosti Disney. Dlouho jsem chtěl něco takového udělat, ale bez myšáka jako kreativního motoru by hra byla diametrálně odlišná,“ vysvětlil vývojář, který stvořil například Deus Ex. Pokud vás jeho nejnovější projekt zajímá, podívejte se na prezentaci Epic Mickeyho na E3, kde uvidíte vše podstatné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama