ea-sports-chysta-nhl-slapshot-pro-wii
Novinka EA Sports chystá NHL Slapshot pro Wii

EA Sports chystá NHL Slapshot pro Wii

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

31. 5. 2010 17:19 2
Reklama

Byť konzole Wii doslova hýři sportovními hrami a přímo v základním balení jich můžete najít dokonce pět, zatím jsme tu neměli ani jeden lední hokej, který by stál za pozornost. To nechce změnit nikdo menší, než gigant z EA Sports. Kanadská pobočka, zodpovědná za klasickou sérii NHL, totiž chystá hru NHL Slapshot, která vstoupí na trh spolu s ostatními NHL hrami pro velké konzole a bude tak přímo soupeřit s letošním ročníkem hry NHL 2K, který vychází exkluzivně na Wii. Vedle oficiálních statistik a reálných sestav týmů NHL se dočkáme oproti verzím pro PS3 a Xbox 360 jednoho podstatného zlepšováku. Spolu se hrou totiž bude distribuována i plastová periferie ve tvaru hokejky, do které zastrčíte jak Wiimote, tak Nunchuk a budete hru moci ovládat s jednou jedinou tyčkou.

Nebude se sice jednat o nějakou výhodu oproti klasickému ovládání Wiimote v jedné a Nunchuk v druhé ruce (hra ho také bude podporovat), ale alespoň částečně se tak budete moci cítit jako Wayne Gretzky. Jeho jméno neříkáme nadarmo. Právě legendární The Great One se na nás bude zubit z přebalu hry v dresu Edmontonu Oilers, s nímž zažil nejvíce úspěchů v kariéře. Dokonce bude možné si i za Gretzkyho přímo zahrát. A pokud si myslíte, že když jde o hru na Wii, tak hlavní náplní bude ledové komýhání paňáců s velkou hlavou, tak jste na omylu. Součástí hry bude totiž i velmi propracovaná kariéra "Peewees to Pros", která bude sledovat profi dráhu vašeho hráče od dvanácti let v juniorce po konec kariéry ve čtyřiceti letech.

David Littman, tvůrčí šéf vývoje, si dokonce myslí, že se jedná o mnohem komplexnější mód, než výborný Be-a-Pro z X360/PS3 verze. Těšíte se? My moc. Ale na NHL Slapshot si ještě chvilku počkáme. Hra totiž vyjde sedmého září a byť bude v balení ona zmíněná plastiková hokejka, tak se nepředpokládá, že by cena měla přeskočit tradiční hranici šedesáti dolarů, tedy nějakých 1600 korun u nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama