capcom-dementuje-odklon-od-wii
Novinka Capcom dementuje odklon od Wii

Capcom dementuje odklon od Wii

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 1. 2010 14:23
Reklama

Před několika dny vyšlo na francouzském serveru Gamekult interview se šéfem Capcomu France Antoinem Seuxem. Ten si postěžoval nad neúspěchem Resident Evil: The Darkside Chronicles (pouhých 16 tisíc prodaných kopií za první tři týdny), který prý způsobil hlavně odklon hráčů náročnějších titulů od konzole Nintendo Wii. „S těmito hrami je na Wiičku, kde jsou hráči trochu jiní, zřejmý problém. Resident Evil 4 ještě v roce 2007 fungoval dobře (140 000 prodaných opií), ale ten vyšel, když na trhu volno. Úpadek hardcore her na Wii dokreslují i výsledky MadWorld, Dead Rising: Chop Till You Drop nebo The House of the Dead: Overkill. Naopak tituly Mario & Sonic at the Olympic Games a New Super Mario Bros dopadly skvěle.“

„I pro nás je stále Wii velkou částí příjmů, ale růst je na platformách Sony a Microsoftu. Wii je prostě rodinná konzole. Pro nás, Capcom, je budoucnost v PlayStationu 3 a v Xboxu 360,“ dodal Seux. Připomeňme, že podobně se nedávno vyjádřil také ředitel vývoje americké pobočky Segy.

Capcom ale dnes novinářům zaslal tiskové prohlášení, v němž některé informace dementuje: „V souvislosti s vyjádřením na francouzském webu Gamekult by Capcom rád potvrdil, že zůstává multiplatformním vývojářským studiem a distributorem softwaru.“ Že by se Nintendo na prostořekého francouzského ředitele Capcomu zlobilo?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama