ea-montreal-chteji-delat-jen-blockbustery
Novinka EA Montreal chtějí dělat jen blockbustery

EA Montreal chtějí dělat jen blockbustery

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

25. 11. 2009 10:40 1
Reklama

Firma EA Montreal má na svém kontě hned několik vcelku úspěšných her. Za všechny jmenujme například SSX Blur, Boogie Superstar, Skate It a Need for Speed Nitro. To všechno jsou hry pro Wii. Ale také se jim povedlo vytvořit akční záležitost Army of Two, která měla veliký komerční úspěch. A právě na hry jako je Army of Two (včetně pokračování The 40th Day) se chystá montrealské studio EA zaměřit. Řekl to v rozhovoru pro Edge jeho šéf Alain Tascan.

"Dnes se vše točí kolem high-definition produktů. To znamená méně titulů jako Boogie Superstar a více Army of Two. Trh s hrami pro Wii je v současné době velmi nepředvídatelný a navíc s ním hodně zatočí nadcházející vánoce. A ačkoliv jsme na Wii měli hned několik velmi úspěšných her, tak do budoucna se chceme soustředit pouze na veliké blockbustery. To neznamená, že bychom chtěli nadobro opustit vývoj her pro Wii, ale jako studio cítíme, že máme na víc a chceme to všem dokázat."

První díl akce Army of Two byl, podle Tascana, nejúspěšnější původní IP, kterou EA za poslední roky udělala, takže EA Montreal mají rozhodně volný prostor k manévrování. A může to naznačovat i trend do budoucna, neboť se i sám veliký John Riccitiello nedávno nechal slyšet, že není příliš spokojen s prodejními čísly her od EA právě na Wii. Možná tak v nejbližší době budeme svědky exodu EA od nejprodávanější konzole současnosti zpátky tam, kde jim to šlo vždycky nejlépe - na nejvýkonnější dostupné mašiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama