zadne-skladby-pro-wii-rock-band-bez-hdd
Novinka Žádné skladby pro Wii Rock Band bez HDD

Žádné skladby pro Wii Rock Band bez HDD

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2008 10:09 3
Reklama

Jak už různí zástupci Nintenda několikrát zdůraznili, majitelé konzole Wii prý žádné větší uložiště pro nakoupené a stažené Virtual Consle, potažmo Wiiware (do budoucna) hry nepotřebují. Stačí jim interní paměť, popřípadě SD. Když je hra přestane bavit, tak se jí zbaví, aby si udělali místo a když po ní znovu zatouží, tak si ji stáhnou. Jednou za ni zaplatili, je navždycky jejich. Takhle to vidí Nintendo, které fungování tohoto systému přirovnává k používání MP3 přehrávačů, kde si uživatelé také nahrávají hudbu novou a umazávají tu starou. Nintendo zkrátka nebere v potaz hráče, kteří se neustálým umazávání nechtějí otravovat, nebo je nebaví mírně zdlouhavé stahování her z VC služby, či ještě zdlouhavější zálohování na pomalé SD karty. S rychlostí přenosu dat mezi MP3 přehrávači a PC se to nedá srovnávat.

Proč to tu už zase rozebíráme. Jsou totiž hry, které kvůli absenci pořádného úložného prostoru k Wii, nemohou hráčům nabídnout stejný zážitek jako na jiných platformách. Specificky tu jde o Rock Band a možnost kupovat si nové skladby, kterou Wiičkaři nemají. Proč ji nemají? Odpovídá Rob Kay z Harmonixu:

„No tak Nintendo, potřebujeme pevný disk. Celý problém je postavený na tom, že prostě není kam je (skladby) uložit. Pokud by to platforma umožňovala, okamžitě bychom se toho chytli. Ostatně už jsme za to u Nintenda orodovali, jakože bychom o to stáli. No a kdoví, co budoucnost přinese. Vlastně nevíme co přinese a právě to je důvod, proč nejsou nové skladby pro Wii verzi Rock Band k dispozici“.

Takže tu máme jeden vývojářský apel na Nintendo, k němuž bychom se rádi přidali. Ještě má však japonský gigant čas něco vymyslet než v Evropě Wii verze Rock Bandu někdy v průběhu léta vyjde. Tak šup, šup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama