wii-motionplus-technologie-dostupna-i-sony-a-ms
Novinka Wii MotionPlus technologie dostupná i Sony a MS

Wii MotionPlus technologie dostupná i Sony a MS

sleepless.

sleepless.

8. 8. 2008 13:25 2
Reklama

Jedním z mála opravdu zajímavých oznámení na E3 se týkalo přídavného sensoru MotionPlus pro wiimote ovladače konzole Nintenda Wii. S tímto přídavkem už bude možné přenášet pohyb s ovladačem do hry 1:1, samozřejmě jen ve hrách, které tomu budou uzpůsobené. Zatím byla oznámena pouze jedna - Wii Sports Resort. Do budoucna se to snad zlepší, čili věříme, že už nyní jsou ve vývoji hry, které MotionPlus využijí.

MotionPlus však nevyužívá technologie vymyšlené v kancelářích Nintenda, jde o produkt americké firmy InvenSense a její představitel Joe Virginia v rozhovoru pro Eurogamer přiznal, že Nintendo nemá na využití technologie exkluzivitu. Jinak řečeno, stejná technologie, která pohání MotionPlus addon může být využitá například i přímou konkurencí z Microsoftu a Sony.

„Samozřejmě jsme rádi, možná by bylo lepší říci potěšeni, že nás spol. Nintendo oslovila. Nicméně naše partnerství nemá exkluzivní povahu,“ naznačoval Virginia a dodal: „Nemůžu prozradit detaily o dalších lidech, které naše technologie zajímá. Dokážete si však představit, že zájem o ni tam venku rozhodně je“. V tomto bodě už bychom se rovnou ptali, jestli hovoří o Sony nebo Microsoftu a sledovali, jestli jej jeho úsměv kryjící nemožnost o tom mluvit prozradí. Ale ptal se Eurogamer, ne my.

Každopádně Virginia si myslí, že v oblasti pohyb snímajících technologií je produkt jeho firmy absolutně na špici: „Volný pohyb do šesti stran je Zlatý Grál,“ snaží se Virginia přesvědčit veřejnost, že dál už se opravdu zajít nejde. A možná má pravdu, protože je na čase, aby všechny ty skvělé technologie začali vývojáři nějak smysluplně využívat a nebyl to všechno jeden velký gimmick. V případě MotionPlus a Wii znamená použití nové technologie možnost dávat virtuálnímu míčku faleš, možnost píchat mečem do prostoru a obecně šermovat 1:1, nebo si konečně zahrát přesný virtuální golf bez profi simulátoru za desítky tisíc.

„Snad jsme našim partnerům nabídli nové možnosti a vážně se těšíme, až budeme se zatajeným dechem sledovat, co všechno z toho vznikne,“ řekl Virginia a šel někam zatajit dech. Nám nezbývá než udělat to samé, protože první hra využívající Motion Plus vyjde na Wii nejdříve koncem roku a další pak přijdou až v následujících měsících. Co kdyby konkurence nespala a vytasila se s podobným trumfem ještě dříve než bigN?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama